ΣΠΟΡ

Η στιγμή της απονομής του μεταλλίου στον Καραλή από τον Σεργκέι Μπούμπκα

Η στιγμή της απονομής του μεταλλίου στον Καραλή από τον Σεργκέι Μπούμπκα

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Εμμανουήλ Καραλή

ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στον τελικό του άλματος επί κοντώ το βράδυ της Δευτέρας (5/8) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού φόρεσε στο στήθος του το απόγευμα της Τρίτης (6/8) ο Εμμανουήλ Καραλής.

Φορώντας το πιο λαμπερό χαμόγελό του, μαζί με Αρμάντ Ντουπλάντις και τον σπουδαίο Σαμ Κέντρικς παρέλαβαν τα μετάλλιά τους μέσα σε αποθέωση και από τον θρύλο του αθλήματος, Σεργκέι Μπούμπκα.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τον Έλληνα αθλητή με άλμα στα 5.90 μέτρα μετά την τέταρτη θέση που είχε πάρει το 2021 στο Τόκιο.

Αμέσως μετά την απονομή, ο Καραλής μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκαλύπτοντας ότι «απόψε θα κοιμηθώ αγκαλιά με το μετάλλιο», ενώ στο μήνυμά που έστειλε σε όσους αντιμετωπίζουν θέματα bullying και κατάθλιψης, τα οποία έζησε ο ίδιος και όχι μόνο νίκησε, αλλά κατέληξε με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στα χέρια, υπογράμμισε: «Ό,τι πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζουν πρέπει να μιλήσουν σε έναν κοντινό τους άνθρωπο, τον οποίο εμπιστεύονται και είναι δίπλα τους. Αν κάνουν αυτό το πρώτο βήμα, όλα τ` άλλα θα έρθουν φυσικά. Αυτό είναι το δύσκολο βήμα, να μιλήσεις».

Αναλυτικά:

- Πως νιώθεις τώρα που κρατάς το μετάλλιο στο χέρι και είσαι «χάλκινος» Ολυμπιονίκης;

«Τώρα που το πιάνω έχω αρχίσει και το συνειδητοποιώ. Είμαι χαρούμενος και ελπίζω να το ζήσουν κι άλλοι αθλητές αυτό το συναίσθημα. Το εύχομαι πραγματικά και ελπίζω κάποια στιγμή στη ζωή τους να νιώσουν τέτοια αγάπη και τέτοια ευγνωμοσύνη, όση έζησα εγώ σήμερα».

- Περίμενες τόσα χρόνια τη θέση στο βάθρο. Τι σκέφτεσαι με το μετάλλιο στο χέρι και την επίτευξη του στόχου σου;

«Συγκίνηση. Σκεφτόμουν όλα όσα έχω περάσει και με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα και είμαι πάνω στο βάθρο. Είμαι τρισευτυχισμένος για ό,τι έχω καταφέρει».

- Όση ώρα μιλάμε δεν έχεις σταματήσει να θαυμάζεις και να ασχολείσαι με το μετάλλιο.

«(Γελάει). Είναι κάτι που ονειρευόμουν! Απόψε θα κοιμηθώ αγκαλιά με το μετάλλιο».

- Έχεις περάσει πολλά, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά είσαι εδώ! Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις σε όλους όσους περνούν δύσκολα στη ζωή τους;

«Ό,τι πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζουν πρέπει να μιλήσουν σε έναν κοντινό τους άνθρωπο, τον οποίο εμπιστεύονται και είναι δίπλα τους. Αν κάνουν αυτό το πρώτο βήμα, όλα τ` άλλα θα έρθουν φυσικά. Αυτό είναι το δύσκολο βήμα, να μιλήσεις».

- Έχεις σκεφτεί το περιεχόμενο του βίντεο που θα αναρτήσεις στα social media με το μετάλλιο;

«Έχω σκεφτεί, αλλά δεν θα σας πω... Να συνδεθείτε να δείτε (σ.σ.γελάει)».