ΣΠΟΡ

Παρίσι 2024: Απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό η Λουάνα Αλόνσο, λόγω προκλητικής συμπεριφοράς

Η Λουάνα Αλόνσο, κολυμβήτρια από την Παραγουάη, στους Ολυμπιακούς 2024, στο Παρίσι

Instagram@luanalonsom

Είναι αληθινή καλλονή και μεγάλο αστέρι στην κολύμβηση, εντούτοις δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά πεταλούδας με τα χρώματα της Παραγουάης, καθώς έχασε οριακά τερματίζοντας στην έκτη θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα – 0,24 δευτερόλεπτα πίσω από την Ana Nizharadze από τη Γεωργία.

Ο λόγος για την Λουάνα Αλόνσο που ανακοίνωσε εντυπωσιακά την αποχώρησή της από την κολύμβηση με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους περίπου 500.000 ακολούθους της στο Instagram, αλλά παρέμεινε στο Ολυμπιακό χωριό, ποζάροντας προκλητικά και... ταράζοντας την υπόλοιπη αποστολή της Παραγουάης.

Ως γνωστόν οι αθλητές που αγωνίζονται στους Αγώνες διαμένουν στο χωριό, όπου οι διαγωνιζόμενοι επιτρέπεται να αναμειγνύονται μεταξύ τους, να προπονούνται, να τρώνε και να χαλαρώνουν ο ένας δίπλα στον άλλο. Ετσι, η ομάδα της Παραγουάης ζήτησε από την 20χρονη Αλόνσο να εγκαταλείψει το χωριό των αθλητών και επικαλέστηκε «ανάρμοστη συμπεριφορά» ως δικαιολογία, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες εισέρχονται στην τελευταία εβδομάδα των αγώνων.

Σε δήλωση της η επικεφαλής της αποστολής της COP, Λαρίσα Σρέρερ αναφέρεται πως «η παρουσία της δημιουργεί ακατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα της Παραγουάης» χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια ακριβώς ήταν η ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Την ευχαριστούμε που προχώρησε σύμφωνα με τις οδηγίες, καθώς με δική της ελεύθερη βούληση δεν πέρασε τη νύχτα στο χωριό των αθλητών».

Τα stories της Αλόνσο στο Instagram δείχνουν πως η 20χρονη έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Ντεμπούτο στο Τόκιο

Η Αλόνσο είχε κάνει το Ολυμπιακό της ντεμπούτο στους Αγώνες του Τόκιο - τέσσερα χρόνια νωρίτερα - και είναι από τις νεότερες αθλήτριες που αποσύρθηκαν σε ηλικία μόλις 20 ετών. Επιβεβαιώνοντας την αποχώρησή της την περασμένη εβδομάδα, η Αλόνσο δήλωσε: «Σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να ονειρεύομαι, με διδάξατε να αγωνίζομαι, να προσπαθώ, επιμονή, θυσία, πειθαρχία και πολλά άλλα. Σας έδωσα μέρος της ζωής μου και δεν το αλλάζω με τίποτα στον κόσμο γιατί έζησα τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου, μου δώσατε χιλιάδες χαρές, φίλους από άλλες χώρες που θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου, μοναδικές ευκαιρίες.

Δεν είναι αντίο, είναι τα λέμε σύντομα».

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, δημοσίευσε μια φωτογραφία στον λογαριασμό της στο X με τον Rafael Nadal.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης