ΣΠΟΡ

Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζής: «Ξέραμε από τι είμαστε φτιαγμένοι»

Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Παρίσι, Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για την πίστη που είχαν στους εαυτούς τους μίλησαν οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Παρίσι, Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής. 

Ο Πέτρος Γκαϊδατζής τόνισε αρχικά: «Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλη την οικογένειά μου, σε όλους αυτούς που μας έχουν στηρίξει, στους προπονητές μας, που μας έβαλαν στο άθλημα και αυτούς που μας πήραν στην Εθνική ομάδα. Σε αυτούς που μας έκαναν τους χαρακτήρες που είμαστε, που δουλεύουμε και δεν τα παρατάμε. Θέλω να ευχαριστήσω τη μητέρα μου, που με στηρίζει σε ό,τι κάνω. Αυτή και η αδερφή μου ό,τι κι αν κάνω είναι από πίσω μου, στην αποτυχία και στην επιτυχία. Δεν ξέρω αν οι Έλληνες μάς ξέρανε, αλλά εμείς ξέραμε από τι είμαστε φτιαγμένοι και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Στην προπόνηση δουλεύουμε σκληρά, είμαστε μονίμως σε ένα σκοτάδι... Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Ευχαριστώ τον Αντώνη, γιατί αν δεν μπορούσα καμιά φορά να αντεπεξέλθω, ήταν εκεί. Είμαστε εκεί για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, πεθαίνουμε στην προπόνηση και αυτό το μετάλλιο είναι ο καρπός της δουλειάς μας».

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου επισήμανε: «Ποτέ δεν θεώρησα ότι στερήθηκα κάτι, είναι επιλογή μου να είμαι στο κοινόβιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι αυτό που ήθελα να κάνω, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Η πίεση της προπόνησης είναι αυτό που με γεμίζει. Δεν θεωρώ ότι έχω στερηθεί κάτι, νιώθω την οικογένειά μου δίπλα μου, ακόμη και όταν είχαμε κάποια πισωγυρίσματα ήταν δίπλα μου. Ένα ευχαριστώ στην οικογένειά μου, όχι μόνο την εξ αίματος. Στους προπονητές μας που ήταν σε κάθε προπόνηση μαζί μας και στερούνται διπλά. Αυτοί είναι οι ήρωες πίσω από την επιτυχία μας. Ένα ευχαριστώ στον Πέτρο, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ. Είχα προσπαθήσει στο Τόκιο αλλά δεν τα είχα καταφέρει. Πέρσι είχαμε ένα πισωγύρισμα, αλλά αυτό μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς για να πάρουμε την πρόκριση πριν δύο μήνες. Ενώ ήμασταν αουτσάιντερ ήρθαμε και πήραμε αυτό το μετάλλιο που για μας έχει τεράστια αξία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης