ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μέσα σε λίγα λεπτά δύο χάλκινα για την Ελλάδα στην κωπηλασία

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μέσα σε λίγα λεπτά δύο χάλκινα για την Ελλάδα στην κωπηλασία

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζή (αριστερά) και οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού (δεξιά)

IN TIME

Μετά τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή την τρίτη θέση στην κωπηλασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 κατέλαβαν η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού. 

Λίγα λεπτά πριν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής μετά από υπερπροσπάθεια κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία, χάνοντας οριακά τη δεύτερη από την αποστολή της Ιταλίας.

Πρόκειται για το 3ο κατά σειρά μετάλλιο της Ελλάδας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά το χάλκινο μετάλλιο του Θοδωρή Τσελίδη στο τζούντο και το αργυρό του Απόστολου Χρήστου στον τελικό των 200μ. στο ύπτιο.

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, στον τελικό, στο Παρίσι, πέρασαν 3οι τα 1.000 μέτρα και μετά από μάχη ακόμη και για... ψηλότερα, στο τέλος έπεσαν... σχεδόν μαζί με τους Ιταλούς στο φίνις, πίσω από τους πρώτους Ιρλανδούς.

Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής πέρασαν τη γραμμή του φίνις με χρόνο 6:13.44, ενώ οι ασημένιοι Ιταλοί Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες έφεραν χρόνο 6:13.33.

Οι Έλληνες κωπηλάτες απώλεσαν το ασημένιο μετάλλιο για 11 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Σε δηλώσεις του μετά τον τερματισμό ο Πέτρος Γκαϊδατζής τόνισε πως «δεν ξέρω αν οι Έλληνες μάς ξέρανε, αλλά εμείς ξέραμε από τι είμαστε φτιαγμένοι και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Στην προπόνηση δουλεύουμε σκληρά, είμαστε μονίμως σε ένα σκοτάδι».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ενώ ήμασταν αουτσάιντερ ήρθαμε και πήραμε αυτό το μετάλλιο που για μας έχει τεράστια αξία».

Το 4ο μετάλλιο χάρισαν στην Ελλάδα οι Φίτσιου - Κοντού

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χάρισαν στην Ελλάδα το 4ο κατά σειρά μετάλλιο στο Παρίσι και το 6o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία.

Οι δύο Ελληνίδες κωπηλάτριες έκαναν ένα μυθικό ντεμαράζ στο φινάλε του τελικού του σκιφ ελαφρών βαρών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως έφτασαν μια ανάσα πριν το ασημένιο μετάλλιο «κυνηγώντας» στα τελευταία μέτρα τις Ρουμάνες συναθλήτριές τους.

«Ή θα πέθαινα πριν τον τερματισμό ή θα έβγαινα με μετάλλιο»

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ η Ζωή Φίτσιου δήλωσε ενθουσιασμένη και σχολίασε πως «όταν τερμάτισα γύρισα απλώς πίσω και είπα στη Μιλένα "Τι κάναμε";».

«Ήταν ένας απίστευτος αγώνας, αυτή τη στιγμή κρέμεται στο λαιμό μας αυτό το πολύ ωραίο μετάλλιο που είναι και πολύ βαρύ» σημείωσε.

Από την πλευρά της η 18χρονη Μιλένα Κοντού τόνισε «είχαμε πει με τη Ζωή πώς είτε θα πάμε για μετάλλιο, είτε θα βγούμε πεθαμένες».

«Τα τελευταία 600 μέτρα ήταν ένα σπριντ, είτε θα πέθαινα πριν τον τερματισμό και δεν θα έβγαινα καθόλου ή θα έβγαινα με μετάλλιο».