ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χάλκινο στην κωπηλασία για Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζή

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χάλκινο στην κωπηλασία για Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζή

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής  μετά από υπερπροσπάθεια κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία, χάνοντας οριακά τη δεύτερη από την αποστολή της Ιταλίας. Πρόκειται για το 3ο κατά σειρά μετάλλιο της Ελλάδας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά το χάλκινο μετάλλιο του Θοδωρή Τσελίδη στο τζούντο και το αργυρό του Απόστολου Χρήστου στον τελικό των 200μ. στο ύπτιο.

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι δύο Έλληνες κωπηλάτες κατάφεραν να χαρίσουν το 5o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία, μετά από τα τέσσερα που είχαν προηγηθεί από το 2004 στην Αθήνα, δηλαδή αυτά των Πολύμερου-Σκαθίτη (χάλκινο) στο διπλό ελαφρύ το 2004, Πολύμερου-Μούγιου (ασημένιο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Πεκίνο το 2008, Τσιάβου-Γιαζιτζίδου (χάλκινο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο και το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο το 2021 στο σκιφ.

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, στον τελικό, στο Παρίσι, πέρασαν 3οι τα 1.000 μέτρα και μετά από μάχη ακόμη και για... ψηλότερα, στο τέλος έπεσαν... σχεδόν μαζί με τους Ιταλούς στο φίνις, πίσω από τους πρώτους Ιρλανδούς. Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής πέρασαν τη γραμμή του φίνις με χρόνο 6:13.44, ενώ οι ασημένιοι Ιταλοί Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες έφεραν χρόνο 6:13.33. Οι Έλληνες κωπηλάτες απώλεσαν το ασημένιο μετάλλιο για 11 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιρλανδοί Φιντάν ΜακΚάρθι και Πολ Ο'Ντόνοβαν με επίδοση 6:10.99, οι οποίοι ήταν «χρυσοί» στο ίδιο αγώνισμα, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

H εξάδα του τελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών με ελληνική συμμετοχή έχει ως εξής:

Capture2.jpg