ΣΠΟΡ

Αποθέωσαν τον «ασημένιο» Απόστολο Χρήστου στο Ολυμπιακό Χωριό

Ο Απόστολος Χρήστου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Θερμή ήταν η υποδοχή του «ασημένιου» Απόστολου Χρήστου κατά την επιστροφή του στο Ολυμπιακό Χωριό για το δεύτερο μετάλλιο που χάρισε ο κολυμβητής στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Τον Χρήστου υποδέχθηκαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής με καπνογόνα, κομφετί και μια μεγάλη αγκαλιά σε έναν αθλητή που καταφέρνει να πάρει το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα στην κολύμβηση από το 1896.

Με επίδοση 1.54.82 και νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης πέτυχε τον μεγάλο του στόχο, στον τελικό των 200μ. στο ύπτιο.

Αμέσως μετά την τεράστια επιτυχία με το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων στην κολύμβηση, ο 28χρονος αθλητής του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να πιστέψει τι του είχε συμβεί:

«Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν έχω πάρει χαμπάρι, δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Ξαφνικά μέσα σε τρεις μέρες βρέθηκα από την κόλαση στον παράδεισο. Είναι μια τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου.

Ήξερα ότι έχω δυνατότητες για ένα μετάλλιο, μπήκα δυνατά, ''εκβίασα'' τη θέση, ήμουν μπροστά σε όλη την κούρσα, αλλά στα τελευταία 150 μέτρα ήταν δύσκολα γιατί έχασα δυνάμεις. Τελικά πήρα το ρίσκο, τα έδωσα όλα, έπρεπε να κάνω την υπέρβαση και δικαιώθηκα.

Δεν μπορώ να το πιστέψω, η δουλειά που έκανα ήταν για τα 100 μέτρα και τελικά το μετάλλιο μου βγήκε στα 200. Ο προπονητής μου είπε να τα δώσω όλα από την αρχή και να το διαχειριστώ στο τέλος. Έτσι έκανα και τα κατάφερα. Πλέον, το 200άρι θα γίνει το αγαπημένο μου άθλημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης