ΣΠΟΡ

Νέα... τεσσάρα της ΑΕΚ στην Ανδόρα και πανηγυρική πρόκριση κόντρα στην Ίντερ Ντ'Εσκάλδες

Νέα... τεσσάρα της ΑΕΚ στην Ανδόρα και πανηγυρική πρόκριση κόντρα στην Ίντερ Ντ'Εσκάλδες

Ο Άμραμπατ δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του

ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI

Η ΑΕΚ προκρίθηκε άνετα στον Γ΄ προκριματικό του Conference League, επικρατώντας 4-0 της Ίντερ Ντ'Εσκάλδες στην Ανδόρα Λα Βέγια. Χατ τρικ πέτυχε ο Λιβάι Γκαρσία (29΄, 74΄, 86΄) και ένα γκολ σημείωσε ο Άμραμπατ (83΄) για την Ένωση που είχε νίκησε 4-3 στο πρώτο ματς και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη Νόα (Αρμενία).

Ήταν ένα από αυτά τα ματς που δικαίως θα μπορούσε να πει κανείς το κλισέ «κρατάμε μόνο τη νίκη».

Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού η ΑΕΚ παρουσίασε ξανά μέτρια εικόνα εναντίον ενός αντιπάλου πολύ χαμηλού επιπέδου, ο οποίος στην Ελλάδα θα βρισκόταν μεταξύ Γ΄ εθνικής και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Τουλάχιστον οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν την υποχρέωση με δύο νίκες, προσθέτοντας βαθμούς στην ελληνική συγκομιδή.

Με τον Βίντα σε ρόλο δεξιού μπακ λόγω ασθένειας του Ρότα, παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Στο 18΄ κινδύνευσε από το... πουθενά να βρεθεί πίσω στο σκορ, όταν από προσπάθεια του Ντε Λα Τόρε και κόντρα, η μπάλα πήρε ύψος και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 29΄ο Λιβάι Γκαρσία με ατομική προσπάθεια, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και με δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 43΄ ο Θωμάς Στρακόσα πραγματοποίησε πολύ σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ντε Λα Τόρε μέσα από την περιοχή.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν δύο απίστευτες ευκαιρίες να «κλειδώσουν» το ματς στο διάστημα 55΄-65΄ με τον Μουνιόθ να αποκρούει εξ επαφής κεφαλιά του Λιβάι και αργότερα με τον Μάνταλο να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι με όλο το τέρμα «πιάτο» μπροστά του.

Τη λύση έδωσε ξανά ο Γκαρσία στο 74΄, που από «γέμισμα» προς την περιοχή, κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα και με μονοκόματο αριστερό έγραψε το 0-2.

Από το σημείο εκείνο η Ιντερ δεν προέβαλε καμία αντίσταση και αυτό έδωσε στην ελληνική ομάδα της ευκαιρία να πετύχει ακόμα δύο γκολ, με τον Άμραμπατ στο 83΄ και στον Γκαρσία στο 86΄, ενώ ενδιάμεσα (84΄) ακυρώθηκε ως οφσάιντ ακόμα ένα γκολ του Λιβάι!

Διαιτητής: Όντρεϊ Μπέρκα

Κίτρινες: Λόπες - Γιόνσον, Χατζισαφί

ΝΤΕΡ ΝΤ' ΕΣΚΑΛΔΕΣ (Οτγέρ Κανάλς): Μουνιόθ, Γκαγέγκο (75΄ Σάντσεθ), Φέχερ, Πουέντες, Τόρες (81΄ Ερμάν), Μπουχαρμά (60΄ Αντρέου), Μαρτίνεθ (60΄ Έλο), Αλόνσο, Μπερλανγκά, Λόπες, Ντε Λα Τόρε.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Κάλενς, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (81΄ Ρότα), Γιόνσον (57΄λ.ρτ. Μάνταλος), Σιμάνσκι, Λιούμπιτσιτς, Φερνάντες (81΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (72΄ Κοϊτά), Γκαρσία.