ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο από τον τζουντόκα Τσελίδη - Το πρώτο για την Ελλάδα στο Παρίσι

Ο αθλητής του τζούντο Θοδωρής Τσελίδης 

ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Τσελίδης έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που χάρισε Ολυμπιακό μετάλλιο στη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. 

Ο 28χρονος τζουντόκα κατάφερε να νικήσει 1-0 τον Ισπανό αντίπαλό του, Τριστάνι Μοσακλισβίλι στον τελικό του ρεπεσάζ στο τζούντο για την κατηγορία των -90 κιλών.

Παράλληλα, ο Τσελίδης έφερε το τρίτο μετάλλιο στη χώρα μας στην Ιστορία του τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στον αγώνα, ο Μοσακλισβίλι δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον Τσελίδη.

Μπήκε αποφασισμένος και με Waza-ari με το... καλησπέρα, πήρε το προβάδισμα (1-0 στα 40''). Με ψυχραιμία διαχειρίστηκε το υπόλοιπο της αναμέτρησης, χωρίς να αμφισβητηθεί σε κανένα σημείο η υπεροχή του. Η τακτική του, άλλωστε, ήταν αυτή που του επέτρεψε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το χάλκινο μετάλλιο είναι το τρίτο της Ελλάδας στο τζούντο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα δύο μετάλλια που είχε κατακτήσει ο Ηλίας Ηλιάδης σε Αθήνα (2004, χρυσό στα -81κ.) και Λονδίνο (2012, χάλκινο στα -90κ.) και το πρώτο μετά από 12 χρόνια!

«Ήθελα να φέρω ακόμα καλύτερο μετάλλιο στην Ελλάδα»

Αμέσως μετά τη νίκη του στον τελικό, ο Τσελίδης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του: «Χαίρομαι πολύ γιατί κατάφεραν να κρατήσω το λόγο μου και έφερα ένα μετάλλιο, όπως το είχα υποσχεθεί. Είναι ένα όνειρό που γίνεται πραγματικότητα, είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή μου», είπε αρχικά ο 28χρονος τζουντόκα και συνέχισε:

«Ήθελα να φέρω ένα ακόμη καλύτερο μετάλλιο στην Ελλάδα, αλλά δεν πειράζει, αυτό μπόρεσα. Είμαι πολύ χαρούμενος που το έφερα εγώ στην πατρίδα μας».

Ο Τσελίδης αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, αντί να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς, έσπευσε να παρηγορήσει τον αντίπαλό του, σε μία ένδειξη fair play: «Είναι πολύ φίλος μου ο αντίπαλος που έπαιξα για την τρίτη θέση, έχουμε κάνει κοινές προετοιμασίες και προπονήσεις και είμαι χαρούμενος που φτάσαμε και οι δύο στο σημείο να διεκδικούμε Ολυμπιακά μετάλλια», κατέληξε ο Τσελίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης