ΣΠΟΡ

Τσελίδης για το χάλκινο στο τζούντο: «Ήθελα να φέρω στην Ελλάδα ακόμα καλύτερο ολυμπιακό μετάλλιο»

Τσελίδης για το χάλκινο στο τζούντο: «Ήθελα να φέρω στην Ελλάδα ακόμα καλύτερο ολυμπιακό μετάλλιο»
Η fair play κίνηση του Θοδωρή Τσελίδη αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Τσελίδης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο, χάλκινης απόχρωσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το τρίτο στη χώρα μας στην Ιστορία του τζούντο στο μεγάλο ραντεβού του αθλητισμού.

Αμέσως μετά τη νίκη του στον τελικό των ρεπεσάζ στα -90κ κόντρα στον Ισπανό Τριστάνι Μοσαχλισβίλι, ο Τσελίδης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του:

«Χαίρομαι πολύ γιατί κατάφεραν να κρατήσω το λόγο μου και έφερα ένα μετάλλιο, όπως το είχα υποσχεθεί. Είναι ένα όνειρό που γίνεται πραγματικότητα, είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή μου», είπε αρχικά ο 28χρονος τζουντόκα και συνέχισε:

«Ήθελα να φέρω ένα ακόμη καλύτερο μετάλλιο στην Ελλάδα, αλλά δεν πειράζει, αυτό μπόρεσα. Είμαι πολύ χαρούμενος που το έφερα εγώ στην πατρίδα μας».

Ο Τσελίδης αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, αντί να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς, έσπευσε να παρηγορήσει τον αντίπαλό του, σε μία ένδειξη fair play: «Είναι πολύ φίλος μου ο αντίπαλος που έπαιξα για την τρίτη θέση, έχουμε κάνει κοινές προετοιμασίες και προπονήσεις και είμαι χαρούμενος που φτάσαμε και οι δύο στο σημείο να διεκδικούμε Ολυμπιακά μετάλλια», κατέληξε ο Τσελίδης.