ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκέψεις το τρίαθλο να γίνει δίαθλο λόγω της μόλυνσης του Σηκουάνα

Σκάφος πλέει στο Σηκουάνα όπου οι οργανωτές μεταθέτουν συνεχώς το άθλημα του τριάθλου λόγω ακαταλληλότητας των νερών του ποταμού

AP Photo/ Dar Yasin

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο το τρίαθλο να γίνει δίαθλο τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι αν τελικά οι διοργανωτές δεν καταφέρουν να είναι καθαρός ο Σηκουάνας. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές θα αγωνιστούν στο τρέξιμο και την ποδηλασία

Όπως είπε η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Τριάθλου, Μαρισόλ Κασάδο αυτή θα είναι η λύση που θα επιλεγεί αν δεν διορθωθεί η κατάσταση.

Το τρίαθλο είναι το πρώτο Ολυμπιακό άθλημα που επρόκειτο να διεξαχθεί στον Σηκουάνα, πριν από την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, την δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων στην γαλλική πρωτεύουσα.

Οι τελευταίες αναλύσεις που έγιναν δείχνουν «τιμές που καταγράφηκαν σε ορισμένα σημεία της κολυμβητικής διαδρομής» οι οποίες είναι «ακόμη και υψηλότερες από τα αποδεκτά όρια» αναφέρεται στην ανακοίνωση της World Triathlon και της οργανωτικής επιτροπής, σε κοινό δελτίο Τύπου, που δόθηκε στην δημοσιότητα το πρωί της Τρίτης (30/7).

Την ποιότητα του νερού του ποταμού φαίνεται να υποβάθμισαν οι έντονες βροχοπτώσεις που έπεσαν την Παρασκευή (26/7) και το Σάββατο (27/7) στο Παρίσι ενώ οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης