ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σπίτια, διαμάντια, χρήματα λαμβάνουν οι Ολυμπιονίκες εκτός από τα μετάλλια τους

Αθλήτριες στους Ολυμπιακούς του Παρισιού με τα μετάλλιά τους

AP Photo/Andrew Medichini

Για τους περισσότερους αθλητές το να κερδίσουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο είναι το επιστέγασμα χρόνων σκληρής δουλειάς, δέσμευσης και αφοσίωσης   

Αλλά για πολλούς αθλητές η επιτυχία στο Παρίσι σημαίνει και χρηματική επιβράβευση, με τα ποσά να διαφέρουν ανάλογα με την χώρα.

Το περιοδικό Forbes όπως αναφέρει το Skynews επικοινώνησε και με τις 206 χώρες που συμμετέχουν με 33 να αποκαλύπτουν πως επιβραβεύουν τους αθλητές τους για τα μετάλλια που κερδίζουν.

Από αυτές 15 επιβεβαίωσαν ότι θα πληρώσουν πάνω από 92.000 ευρώ σε αθλητές που φτάνουν στην κορυφή.

Το Χονγκ Κονγκ που συμμετέχει ανεξάρτητα από την Κίνα στους Ολυμπιακούς πρόσφερε τα περισσότερα.

Συγκεκριμένα δίνει 710.000 ευρώ για κάθε χρυσό μετάλλιο και 351.000 για κάθε αργυρό.

Ακολουθεί το Ισραήλ που επιβραβεύει τους αθλητές του με 254.000 ευρώ που κερδίζουν το χρυσό, 177.000 το αργυρό και 127.000 για το χάλκινο.

Άλλες χώρες προσφέρουν και άλλα προνόμια στους αθλητές.

Η Πολωνία εκτός από 75.000 στους χρυσούς Ολυμπιονίκες δίνει και ένα πίνακα γνωστού καλλιτέχνη, ένα διαμάντι και ένα κουπόνι για ταξίδι για δύο.

Επιπρόσθετα με αφορμή την 100η επέτειο από την πρώτη συμμετοχή της χώρας στους Ολυμπιακούς οι αθλητές των ατομικών αθλημάτων για αποκτήσουν ένα διαμέρισμα δύο δωματίων στη Βαρσοβία και οι αθλητές των ομαδικών διαμέρισμα ενός δωματίου.

Στη Σερβία οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 40 τους.

Η Μαλαισία και η Βουλγαρία προσφέρει μηνιαίο μισθό 924 ευρώ για ζωή σε όσους κερδίζουν το χρυσό εφόρου ζωής, ενώ η Νέα Ζηλανδία δίνει στους αθλητές της που κερδίζουν το χρυσό ετησίως το ποσό των 36.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης