ΣΠΟΡ

Παρίσι 2024: «Αναβαθμίστηκε» το εστιατόριο στο Ολυμπιακό Χωριό μετά τις διαμαρτυρίες

Παρίσι 2024: «Αναβαθμίστηκε» το εστιατόριο στο Ολυμπιακό Χωριό μετά τις διαμαρτυρίες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το εστιατόριο των αθλητών, που βρίσκεται στην «καρδιά» του Ολυμπιακού Χωριού... ανανεώθηκε από εχθές Δευτέρα 29/07, μετά από έντονες επικρίσεις πολλών Ολυμπιακών αποστολών, που εμφανίστηκαν ιδιαίτερα απογοητευμένες από τις ποσότητες που σερβίρονται.

Η κριτική που ασκήθηκε γι' αυτόν τον σημαντικό τομέα της ζωής στο Ολυμπιακό Χωριό, οδήγησε τους διοργανωτές σε αρκετές αλλαγές. Μετά από παράπονα ορισμένων αθλητών -κυρίως της βρετανικής αποστολής- για το φαγητό που προσφέρεται στο εστιατόριο στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό χωριό του Saint-Denis, οι διοργανωτές προσάρμοσαν τα γεύματα, που... ενισχύθηκαν σε πρωτεΐνες, όπως δήλωσε σχετικά, ο Ετιέν Τομπουά, γενικός διευθυντής της διοργάνωσης «Παρίσι 2024».

Συνολικά παραδόθηκαν 700 κιλά αυγά και ένας τόνος κρέας για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αθλητών. Παράλληλα, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εστίαση με σχεδόν 40.000 μερίδες σε καθημερινή βάση στο Ολυμπιακό Χωριό -κυρίως στο κεντρικό εστιατόριο 3.300 θέσεων- διαβεβαίωσε την γαλλική εφημερίδα «L' Equipe» ότι «αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την ανατροφοδότηση από τους αθλητές και θα εργασθεί ενεργά, για την προσαρμογή των προμηθειών, σε σχέση με την πραγματική κατανάλωση που παρατηρήθηκε».