ΣΠΟΡ

Βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Χίμκι και «αποχαιρετισμός» στην Euroleague

Βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Χίμκι και «αποχαιρετισμός» στην Euroleague
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY

Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα του Ολυμπιακού, που ουσιαστικά τον οδηγεί εκτός συνέχειας της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, και δεν του απομένει παρά κάποιο απίθανο σενάριο πρόκρισης (ήττα της Μπαρτσελόνα από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας την τελευταία αγωνιστική οπωσδήποτε), αν νικήσει την ΤΣΣΚΑ στην τελευταία αγωνιστική.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιζε άμυνα με τα μάτια (χαρακτηριστικό ότι σε καμμία από τις δύο περιόδους οι ερυθρόλευκοι δεν έφτασαν τα 5...) και έχανε τα ριμπάουντς (13 αμυντικά και 11 επιθετικά για την Χίμκι). Δέχτηκε έτσι 25 και 23 πόντους, με τον Σβεντ να τον διαλύει από τα 6.25, ιδιαίτερα στο δεύτερο 10λεπτο (5 τρίποντα και 17 πόντοι), ενώ επιθετικά με το ζόρι σκόραρε (3 πόντους ο Σπανούλης, 7 ο Παπανικολάου και από 6 οι Πρίντεζης, Χάντερ). Ο Ολυμπιακός κατάφερε πάντως και να προηγηθεί 28-31, κάπου εκεί όμως άρχισε το κρεσέντο του Σβεντ, που σούταρε αφύλαχτος. Η διαφορά φυσιολογικά άγγιξε και τους 14 πόντους (48-34), που κατάφερε να μαζέψει στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός, κυρίως χάρις στον Παπανικολάου για το 48-36.

Όμως η 3η περίοδος τον «σκότωσε», αφού αρχικά ο Όγκουστιν σκόραρε με άνεση από το ζωγραφιστό και στην συνέχεια πήραν σκυτάλη από την περιφέρεια Κόπονεν, Χόνεϊκατ και Μόνια με την διαφορά να φτάνει στο 76-50, αφού ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου ενέργεια και ψυχολογία έστω να παλέψει την διαφορά.

16454017


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY)

Η διαφορά εκτοξεύτηκε ακόμη και στο +34 για τους γηπεδούχους, που κέρδισαν τελικά με 98-66 σε μια «μαύρη βραδιά» για τον Ολυμπιακό. Ο Χάντερ είχε 14 πόντους και ουδείς άλλος διψήφιο (Παπαπέτρου, Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Ουόρικ 8, ο Παπανικολάου έμεινε στους 7, και ο Χάκετ 5) με συνολικά τραγικά ποσοστά...

Κόπονεν 21, Σβεντ 19 και Όγκουστιν 18 οδήγησαν την Χίμκι στον θρίαμβο.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 23-14, 28-14, 22-16 (98-66)

«Είναι μία πολύ κακή βραδιά για εμάς. Ήμασταν απαράδεκτοι. Χάσαμε με 35 πόντους διαφορά σε έναν τελικό. Εκ μέρους όλων μας στην ομάδα, ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε στο πρωτάθλημα» δήλωσε εκ μέρους των παικτών του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Στην Βαρκελώνη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ, και μετά η Μπαρτσελόνα κέρδισε εύκολα 75-57 την Μπάμπεργκ (7 πόντους ο Περπέρογλου και 4 ο Ζήσης).

Υπάρχει μόνο ένα μαθηματικό σενάριο, που ευνοεί τους ερυθρόλευκους, σε 4πλη ισοβαθμία Ολυμπιακού, Ρεάλ Μ, Μπαρτσελόνα και Χίμκι, που όμως προϋποθέτει ότι η Λαμποράλ θα κερδίσει Ρεάλ και Μπάμπεργκ, η Ρεάλ την Χίμκι στην τελευταία αγωνιστική, αλλά η Μπαρτσελόνα να χάσει από την Ζαλγκίρις στο φινάλε στο Κάουνας...Έτσι θα περάσει (4ος) εις βάρος της Ρεάλ (με την οποία θα έχουν από 3 νίκες αλλά καλύτερη διαφορά) μαζί με τους Καταλανούς (3οι). Οι ερυθρόλευκοι πάντως θα ξέρουν την ημέρα του αγώνα τους αν έχουν τύχη, καθώς αγωνίζονται Παρασκευή και τα άλλα ματς του ομίλου τους θα έχουν γίνει την Πέμπτη.

Γιώργος Πρίντεζης ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις στο πόδι του (πέλμα) κατά τη διάρκεια του ματς, γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε στα τελευταία 15 λεπτά. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις και λογικά θα ξεκουραστεί περίπου 2-3 εβδομάδες για να είναι έτοιμος στα Ελληνικά play-off.

16454043


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / SERGEI ILNITSKY)

Στον όμιλο του Παναθηναϊκού η Λοκομοτίβ Κουμπάν κέρδισε στο φινάλε την Μάλαγα με 81-60 (19-5 το τελευταίο 10λεπτο) και πλέον θέλει είτε μια ήττα του Παναθηναϊκού στα 2 τελευταία ματς (Τσεντεβίτα εντός και Εφές εκτός), είτε δική της νίκη επί της Νταρουσαφάκα στην Τουρκία για να κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας.

O Ερυθρός Αστέρας έχασε 61-80 στην έδρα του από την αδιάφορη Νταρουσάφακα και πλέον οι "πράσινοι" με νίκη επί της Τσεντεβίτα αύριο είναι σίγουρα 3οι στον όμιλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ