ΣΠΟΡ

Στο ντέρμπυ αιωνίων της Λεωφόρου «βγαίνει» ο πρωταθλητής

Στο ντέρμπυ αιωνίων της Λεωφόρου «βγαίνει» ο πρωταθλητής
Στις 21 Νοεμβρίου το μεγάλο ντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας eurokinissi/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Συνήθως τα πρωταθλήματα δεν γίνεται να κριθούν από τον πρώτο γύρο. Είναι σαφές όμως, ότι στο πρωτάθλημα ιδιαιτεροτήτων της Σούπερ Λιγκ, είναι πολύ πιθανό να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα, ακόμη και από την 11η αγωνιστική. Την ημέρα δηλαδή του ντέρμπυ «αιωνίων» στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ήδη, μετά από 7 παιχνίδια, εύκολα διαπιστώνει κάποιος, ότι ο τίτλος θα είναι και εφέτος υπόθεση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που ξεκίνησαν με φιλοδοξίες (κυρίως λεκτικές παρά ουσιαστικές, βάσει των κινήσεων στο μετεγγραφικό παζάρι), ήδη έμειναν πίσω από την κορυφή. Σε απόσταση, που συνήθως δεν καλύπτεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μόνον ο Παναθηναϊκός παραμένει σε απόσταση βολής από τους ερυθρόλευκους, παρά τις αρκετά μέτριες εμφανίσεις του. Οφείλει όμως να διατηρηθεί σε αυτή την απόσταση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, εάν θέλει να έχει τύχη και με νίκη να μπει για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.


(Πηγή: eurokinissi/ICONPRESS/Δημήτρης Ντουντούμης)

Ξεκίνημα κυριαρχίας από τον Ολυμπιακό

Δεν είναι τόσο το 7 στα 7 αλλά η εικόνα, που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Με τους μικρομεσαίους είναι καταλυτικά καλύτερος (σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές). Ήδη «καθάρισε» και τα δύο ντέρμπυ που είχε, επίσης με πειστική εμφάνιση. Δεδομένα έχει καταπόνηση λόγω των υποχρεώσεων στο Champions League. Παράλληλα όμως δείχνει ότι εφέτος διαθέτει βάθος στο ρόστερ για το απαραίτητο φρεσκάρισμα και τις αλλαγές στις 11άδες. Αν φύγει αλώβητος και από την Λεωφόρο και με διαφορά στην βαθμολογία, τότε δύσκολα θα χάσει και τον εφετινό τίτλο και ας μην έχει μπει ακόμη ο Δεκέμβριος. Μέχρι το ντέρμπυ έχει σαφώς ευκολότερο πρόγραμμα από τον Παναθηναϊκό. Δεν θα είναι παράξενο να κάνει ακόμη και τρεις νίκες μεταφέροντας το βάρος στον αντίπαλο του: Ατρόμητος-Ολυμπιακός (8η), Βέροια-Ολυμπιακός (9η), Ολυμπιακός-Ηρακλής (10η). Πιθανό σύνολο βαθμών (μέχρι το ντέρμπυ): 28-30 (με ισοπαλία είτε στο Περιστέρι είτε στην Ημαθία το ελάχιστο).


(Πηγή: eurokinissi/ICONPRESS)

«Βαριά» η πράσινη φανέλα, δύναμη η Λεωφόρος

Ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός έφερε σύννεφα στον Παναθηναϊκό. Γκρίνια και αρκετή εσωστρέφεια. Η στήριξη στον προπονητή ήταν ουσιαστική και τα αποτελέσματα την συνόδευσαν. Η Λεωφόρος αποδείχθηκε απόρθητο φρούριο (μάλιστα το γκολ που δέχθηκε από τα Γιάννενα ήταν το πρώτο εις βάρος του μέσα στο σπίτι του, όπου έχει 13 τέρματα ενεργητικό). Στη νίκη επί του ΠΑΣ η απόδοση ήταν αρκετά καλύτερη. Το ζητούμενο είναι να ανεβεί ακόμη περισσότερο. Αυτή την ώρα η διαφορά είναι στους 3 βαθμούς. Το πρόγραμμα όμως είναι Γολγοθάς. Οι «πράσινοι» δεν έχουν ακόμη παίξει ντέρμπυ (αντίθετα με τον αντίπαλό τους) και αυτά έρχονται τώρα μαζεμένα. Δείτε το πρόγραμμα και αποφασίστε αν μπορεί να πετύχει η ομάδα του Αναστασίου το απόλυτο, ώστε να παραμένει σε θέση βολής: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (8η), Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (9η), Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (10η). Πιθανό σύνολο βαθμών 23-27 (ισοπαλίες σε Τούμπα και Περιστέρι για το μίνιμουμ συγκομιδής).


(Πηγή: eurokinissi/ICONPRESS)

Βλέπετε λοιπόν, ότι μπορεί μέχρι τότε να παραμένει η απόσταση των δύο «ικανή» για ανατροπές. Μπορεί όμως και να έχει «ανοίξει», ώστε ακόμη και μια νίκη των γηπεδούχων να μην αλλάζει δραματικά τα δεδομένα. Και πάντως με «διπλό» να ψάχνουμε να βρούμε από νωρίς απλά την σύνθεση των πλέι-οφ

Χαμηλές πτήσεις οι Δικέφαλοι

Τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ, είναι ομάδες, που φτιάχνονται. Μπορεί το καλοκαίρι να ειπώθηκαν πολλά. Όμως η ενίσχυση τους δεν ήταν αντίστοιχη, ώστε να μπορούν να κοιτάξουν κατάματα τον Ολυμπιακό. Και φάνηκε αυτό στις πρώτες αναμετρήσεις με τους ερυθρόλευκους.

(Πηγή: eurokinissi/ICONPRESS/Δημήτρης Ντουντούμης)

Η ΑΕΚ φωνάζει ότι χρειάζεται επιθετικό και στόπερ. Η επιλογή να πορευθεί με το υπάρχον υλικό ήταν ρίσκου. Αν βάλει κανείς στην εξίσωση, ότι και στον πάγκο της υπάρχει ένας προπονητής, που τώρα ψήνεται. Ήδη στο -8 από την κορυφή και μπροστά της παιχνίδια με Ηρακλή, Παναθηναϊκό (εκτός), Αστέρα Τρίπολης. Μετά από αυτή την τριάδα θα μπορέσει να επανακαθορίσει την στόχευσή της. Χρειάζεται υπομονή, ενίσχυση και ρεαλιστικός στόχος να τεθεί η συμμετοχή στα πλέι-οφ. Κάποια από τα νέα παιδιά που διαθέτει θα έχουν «ψηθεί» μέχρι την άνοιξη και με πιθανή μετεγγραφική ενίσχυση, μπορεί να αξιολογηθεί εκ νέου τότε τι θα ζητά από την εφετινή σεζόν.


(Πηγή: eurokinissi/Motion team/Βασίλης Βερβερίδης)

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα καταστροφικό φινάλε πέρυσι. Το καλοκαίρι κατάφερε να σώσει την μισή παρτίδα και να μπει τελικά σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Οι αδυναμίες όμως, ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι, δεν βελτιώθηκαν. Η ισοπαλία όπως ήρθε στο ντέρμπυ με τον Ηρακλή θύμισε στον Δικέφαλο, ότι έχει πολλά ακόμη να κάνει. Το -10 από τον Ολυμπιακό είναι τεράστια απόσταση. Στην Τούμπα και το ματς με τον Παναθηναϊκό θα θελήσει τη νίκη, που τουλάχιστον θα στείλει μήνυμα, ότι αυτός θα είναι στο τέλος ο βασικός διεκδικητής της 2ης θέσης (αφού θα χει κερδίσει τόσο τους «πράσινους» όσο και την Ένωση). Ασφαλώς όμως θέλει δουλειά και ενίσχυση.