ΠΡΟΣΩΠΑ

Τζον Φαβρό : Ο επί χρόνια συγγραφέας των λόγων του Μπαράκ Ομπάμα

Τζον Φαβρό : Ο επί χρόνια συγγραφέας των λόγων του Μπαράκ Ομπάμα
Facebook Profile

Ειδικευμένος στη συγγραφή πολιτικών λόγων, ο Έλληνας ομογενής, Τζον Φαβρό (Jon Favreau) έγραφε για περισσότερα από οκτώ χρόνια τις ομιλίες του Μπαράκ Ομπάμα πριν αποχωρήσει το 2013 από τον Λευκό Οίκο για να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία.

Γεννημένος στη Μασαχουσέτη από Ελληνίδα μητέρα έβαλε στη ζωή του την πολιτική από τα παιδικά του χρόνια καθώς η προεκλογική εκστρατεία του Μάικλ Ντουκάκις -απέναντι στον Τζορτζ Μπους- το 1988 κέντρισε το ενδιαφέρον του και έμενε ξύπνιος για να παρακολουθεί τις πολιτικές τηλεμαχίες μαζί με τον πατέρα του.

Πτυχιούχος της Πολιτικής Επιστήμης διετέλεσε από το 2009 έως το 2013 Διευθυντής Συγγραφής Λόγων για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ το 2005, όταν ο Ομπάμα εκλέχθηκε για πρώτη φορά Γερουσιαστής, με τον Φαβρό να γράφει τις ομιλίες του Μπαράκ Ομπάμα καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008.

Με την επικράτηση του Μπαράκ Ομπάμα, ο Φαβρό έγινε ο δεύτερος νεότερος επικεφαλής της ομάδας συγγραφής λόγων του Λευκού Οίκου και ο μισθός του άγγιξε τα 172.200 δολάρια το χρόνο.

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας του ρόλου του είναι και το γεγονός ότι το περιοδικό GQ τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 50 πιο ισχυρούς ανθρώπους στην Ουάσινγκτον.

Είχε αναγνωρίσει εξ αρχής ότι η δουλειά του με τον Μπαράκ Ομπάμα θα είναι η τελευταία δουλειά του στην πολιτική καθώς "οτιδήποτε άλλο θα ήταν απογοητευτικό".

Σχετικά με την καριέρα του μακριά από την πολιτική ο κ. Φαβρό προέβλεπε ότι ίσως γράψει ένα σενάριο ή ενδεχομένως ένα μυθιστόρημα για το πως κύλησαν όλα αυτά τα χρόνια. "Ήταν ένας φανταστικός τρόπος να μεγαλώσεις", εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ