ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαραντούρης στο CNN Greece: Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιορκητική μηχανή για να πέσει μια αποτυχημένη κυβέρνηση

Γιάννης Συμεωνίδης Γιάννης Συμεωνίδης - CNN Greece

Την αισιοδοξία του πως το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές θα φτάσει το 20% εκφράζει ο Νικόλας Φαραντούρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο στούντιο του CNN Greece.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής του Στέφανου Κασσελάκη, κάτοχος της Έδρας «Jean Monnet» και καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου δηλώνει πως εισπράττει από τους πολίτες μεγαλύτερη αποδοχή των προτάσεων του κόμματός του σε σχέση με τις περσινές βουλευτικές εκλογές.

Σημειώνει, μάλιστα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι την επόμενη ημέρα μπροστάρης με με μια μεγάλη αγκαλιά και πολιορκητική μηχανή για να πέσει μια αποτυχημένη κυβέρνηση, ενώ προσθέτει πως οι προσδοκίες για τον κ. Κασσελάκη είναι μεγάλες.

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα του οποίου υπήρξε επίσης σύμβουλος αναφέρει με νόημα πως είναι και θα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν περισσεύει κανείς από την κοινή προσπάθεια.

Παραλλήλως, ο κ. Φαραντούρης εξαπολύει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη το όνομα του οποίου, όπως εκτιμά, ξεθωριάζει ως «brand name», την ίδια ώρα που τον χαρακτηρίζει πλήρως αναξιόπιστο και πως επιδίδεται σε επικοινωνιακή διαχείριση και μόνο οποιουδήποτε ζητήματος.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισημαίνει πως οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, συμπληρώνοντας πως όταν δεν την τιθασεύεις πας σπίτι σου.

Από το στόχαστρο του κ. Φαραντούρη δεν ξεφεύγει ούτε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία αποκαλεί αποτυχημένη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας πως ο βίος και η πολιτεία της έχουν σκοτεινές πλευρές.

Επιπλέον, παρατηρεί πως ο κάθε ευρωβουλευτής πρέπει να είναι εξοικειωμένος με την ΕΕ και, το λιγότερο, να μιλά ξένες γλώσσες, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την αισιοδοξία του πως το στοίχημα της συμμετοχής στις ευρωκάλπες θα κερδηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ