Στην Ολομέλεια με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για το Ισλαμικό Τέμενος
Με τις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εισάγεται προς ψήφιση στη ολομέλεια το άρθρο 5 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία του Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό. «Όχι» στο επίμαχο άρθρο λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.
Η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι παρότι έχουν ταχθεί υπέρ της ανέγερσης του Τεμένους, διατηρούν επιφυλάξεις με τη σύνθεση της διοικούσας επιτροπής. Μετά τη σχετική ψηφοφορία από το Ποτάμι πάντως, διευκρίνιζαν ότι τάσσονται υπέρ του άρθρου και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για «άδειασμα» του Γρηγόρη Ψαριανού που δήλωσε πως επιφυλάσσεται. Επιφυλάξεις διατυπώθηκαν και από την Ένωση Κεντρώων.
Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τη ρύθμιση με την οποία οι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων δεν θα επιλέγονται ύστερα από υπόδειξη των κοινοτήτων τους, αλλά απευθείας από τον υπουργό Παιδείας, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι επέκρινε την κυβέρνηση ότι ανέχεται να συγκυβερνά με ένα κόμμα το οποίο έχει τόσο χαμηλά στην αξιακή του κλίμακα τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Στην κριτική της αντιπολίτευσης απάντησε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας αρμόδιος για θέματα θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, λέγοντας ότι χρειαζόταν αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ. για να λειτουργήσει το τέμενος, ενώ αναφορικά με τον διορισμό νομικού παρ’ Αρείω Πάγω αντί εμπειρογνώμονα του Ισλάμ, είπε ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να προκαλέσει διαφωνίες θεολογικού περιεχομένου στο Δ.Σ. Πρόσθεσε ακόμη, ότι η επιλογή για συμμετοχή δύο προσώπων από τον Δήμο Αθηναίων θα έπρεπε να αφορά έναν αιρετό και έναν δημόσιο υπάλληλο, γιατί μόνον αυτή η κατάσταση μπορούσε να διασφαλίσει συνέχεια. Θύμισε ότι ο νόμος Γιαννάκου το 2006 προέβλεπε εκπροσώπηση μουσουλμάνων και πρόσθεσε πως αυτό άλλαξε, καθώς εκείνη την εποχή υπήρχαν μόνον δύο κοινότητες και σήμερα περισσότερες.