ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα εξωστρέφειας από τον Αλέξη Τσίπρα

Μήνυμα εξωστρέφειας από τον Αλέξη Τσίπρα
(Eurokinissi-Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti)

Μήνυμα εξωστρέφειας για τον ίδιο και την κυβέρνησή του στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας παραμονές Χριστουγέννων λέγοντας ότι δεν θα γίνει ένας έγκλειστος πρωθυπουργός του Μαξίμου αλλά θα επικοινωνεί με τους πολίτες και την κοινωνία. Συγχρόνως αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζεται στην προβολή από τα μέσα ενημέρωσης προϊδεάζοντας ότι η νέα στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου θα επικεντρώνεται πλέον και στην άμεση επικοινωνία με τον λαό.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή τα σχόλια που γίνονται για τις περιοδείες του το τελευταίο διάστημα και τα οποία συνδέουν αυτές τις εμφανίσεις με εκλογές επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα και ότι ο λόγος της εξόδου του στην κοινωνία στοχεύει στην καθημερινή επαφή με τους πολίτες.

Γι’ αυτό άλλωστε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχουν βγάλει πρόγραμμα περιοδειών και για τους υπουργούς οι οποίοι επίσης θα κάνουν εξορμήσεις στην περιφέρεια σε μία προσπάθεια επανασύνδεσης της κυβέρνησης με την κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την αισιοδοξία του πως η αξιολόγηση θα κλείσει και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ελληνική πλευρά και τονίζει πως η κυβέρνησή του δεν φοβάται να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση, άρα δεν υπογράφει λευκά χαρτιά όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σε όλες του τις περιοδείες ανά την χώρα επαναλαμβάνει πως μέλημα της κυβέρνησής του είναι η στήριξη των πιο αδύναμων πολιτών και η έξοδος της χώρας από την πολυετή κρίση που κάποιοι άλλοι τής φόρτωσαν στην πλάτη. Και συγχρόνως αφήνει να εννοηθεί ότι με κάθε ευκαιρία η κυβέρνησή του θα προσπαθεί να παίρνει μέτρα ελάφρυνσης των ασθενέστερων υποστηρίζοντας εμπράκτως το σύνθημά της για κοινωνική αλληλεγγύη.

Όλα αυτά ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το ξεκλείδωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από τους θεσμούς με την ελληνική κυβέρνηση να βρίσκεται σε διαδικασία συγγραφής ενός κειμένου που θα δίνει απαντήσεις στους δανειστές για τα κοινωνικά μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή με την αξιοποίηση της υπεραπόδοσης των εσόδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ