Ζελένσκι: «Η Ρωσία πρέπει να χάσει την ικανότητά της να χρηματοδοτεί τον πόλεμο»
«Η Ρωσία πρέπει να χάσει την ικανότητά της να χρηματοδοτεί τον πόλεμο κάθε εβδομάδα» αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Παράλληλα, τονίζει ότι ανεξάρτητα από το πόσο εκτεταμένα καταφεύγει η Ρωσία σε εκβιασμούς, ο κόσμος πρέπει να παραμείνει αποφασιστικός. «Μόνο με τη διατήρηση της πίεσης μπορούμε να φέρουμε την αληθινή ειρήνη πιο κοντά» υπογραμμίζει ο Ουκρανός πρόεδρος.
Η βοήθεια που έλαβε η Ουκρανία από τους εταίρους
Επίσης αναφέρθηκε στη βοήθεια που έχει λάβει η Ουκρανία από τους εταίρους της την τελευταία εβδομάδα. «Η Δανία έχει διαθέσει περίπου 1 δισεκατομμύριο κορώνες και τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για την υποστήριξη της αμυντικής μας βιομηχανίας. Η Νορβηγία ετοίμασε μια αρχική δόση σύμφωνα με το δανέζικο μοντέλο για να ενισχύσει την παραγωγή όπλων στην Ουκρανία.
Ομοίως, η Σουηδία συμμετέχει στις προσπάθειες χρηματοδότησης στο πλαίσιο αυτού του μοντέλου». Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει πακέτο 275 εκατομμυρίων δολαρίων προσέθεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Επιπλέον, νέο πακέτο βοήθειας παρείχε η Γερμανία, αλλά και ο Καναδάς παρείχε αντιαεροπορικό σύστημα NASAMS.
Κυρώσεις
Οι κυρώσεις είναι εξίσου ζωτικής σημασίας, όπως συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Υπογράμμισε ότι «αυτή την εβδομάδα, οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες, εξαιρετικά αποτελεσματικές κυρώσεις που στοχεύουν τον τραπεζικό τομέα της Ρωσίας». « Αυτά τα μέτρα αποδυναμώνουν σημαντικά το καθεστώς του Πούτιν.
Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερα—η Ρωσία πρέπει να χάσει την ικανότητά της να χρηματοδοτεί τον πόλεμο κάθε εβδομάδα. Ανεξάρτητα από το πόσο εκτεταμένα καταφεύγει η Ρωσία σε εκβιασμούς, ο κόσμος πρέπει να παραμείνει αποφασιστικός. Μόνο με τη διατήρηση της πίεσης μπορούμε να φέρουμε την αληθινή ειρήνη πιο κοντά» κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Oι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 50 ρωσικά drone
Ο Ζελένσκι λέει ότι περιμένει τις προτάσεις του Τραμπ για το σχέδιο τερματισμού του πολέμου
Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών μέσω IRIS - Τι ισχύει για τις εμπορικές πληρωμές
00:30
Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει κάτι για τον Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
23:57
Το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
23:48
Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ προωθεί μεταρρυθμίσεις στο πετρέλαιο και άνοιγμα σε ξένες επενδύσεις
23:36