ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιέζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για υποχωρήσεις της Ελλάδας

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν REUTERS/Mariana Bazo

Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ προειδοποίησε για καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί από την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Γερμανός πολιτικός ξεκάθαρα αμφισβήτησε την καταβολή νέων χρημάτων στην Ελλάδα. Η Αθήνα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μην επιστρέψει «στις τακτικές καθυστέρησης και κωλυσιεργίας», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα και εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε ο Βέμπερ. «Η καταβολή των χρημάτων δεν θα μπορεί να γίνει διαφορετικά», κατέληξε.

Από τη μεριά της η Γαλλία, μέσω του Μισέλ Σαπέν επιχειρεί να παίξει τον παραδοσιακό ρόλο της ως σύμμαχος της Ελλάδας, ενόψει και του σημερινού Eurogroup.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν σε δηλώσεις του στο Παρίσι είπε ότι ελπίζει σε μια οριστική συμφωνία σήμερα για το θέμα των κόκκινων δανείων:

«Η Ελλάδα σημειώνει μεγάλη πρόοδο. Δείχνει απόλυτο σεβασμό στην συμφωνία του Ιουλίου. Είναι λίγο παράξενο ότι ζητούν συνεχώς νέα πράγματα από την Ελλάδα. Ένα αγκάθι παραμένει: η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας για αυτούς που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Θέλω μια συμφωνία σήμερα. Η Γαλλία θέλει μια συμφωνία σήμερα.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης