ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Δεν είναι σωστό να πούμε τι θα κάνει ή δεν θα κάνει το ΣτΕ

Βίτσας: Δεν είναι σωστό να πούμε τι θα κάνει ή δεν θα κάνει το ΣτΕ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες ενόψει και της νέας συνεδρίασης του ΣτΕ, την ερχόμενη εβδομάδα, ο Δημήτρης Βίτσας κράτησε αποστάσεις από τον υπουργό Επικρατείας για τις δηλώσεις του ότι δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη δημοκρατία εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός.

«Tο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κάνει τη δουλειά του. Δεν είναι σωστό να αρχίσουμε να λέμε τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει ούτε πολιτικά. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το πράγμα», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, όταν προκλήθηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι «πλήγμα (σ.σ. για τον υπουργό Επικρατείας) θα είναι να έχει κάνει αντισυνταγματικό νόμο» και ανεβάζοντας τους τόνους αναρωτήθηκε εάν ο Νίκος Παππάς βρίσκεται σε παραλήρημα. «Είπε ότι θα είναι έκπληξη αν την Τετάρτη εκδοθεί απόφαση για αντισυνταγματικότητα, σε παραλήρημα είναι; Είναι κουβέντες αυτές;», διερωτήθηκε και σχολίασε ότι η αλαζονεία της εξουσίας δεν θεραπεύει πάσαν νόσον.

«Ο νόμος είναι η βάση για να χτυπηθεί η διαπλοκή και η διαφθορά και αν δεν υπάρχει επανερχόμαστε σε φάση διαφθοράς και διαπλοκής», είπε ο Δημήτρης Βίτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ