ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θυμίζει δημοκρατικό κόμμα

Α. Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θυμίζει δημοκρατικό κόμμα

Η επιλογή Κιμούλη στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση και το cocktail party το βράδυ της Πέμπτης στο Μαξίμου βρέθηκαν στο στόχαστρο του Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή, που καυστικά ανέφερε πως το μόνο που λείπει από τη σημερινή κυβέρνηση είναι να βρει έναν καλλιτέχνη σαν τον Οικονομίδη να τραγουδήσει στο Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προς το υπουργείο Εργασίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος βρήκε πρόσφορο έδαφος να σχολιάσει σημεία της επικαιρότητας. Ξεκίνησε από τη συνταγματική αναθεώρηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για δικτατορικές πρακτικές. «Καραμανλής, Παπανδρέου και Σημίτης επέλεξαν τη Βουλή για την αναθεώρηση σε αντιπαραβολή με την πρακτική του νυν πρωθυπουργού, αυτό θυμίζει δικτατορία», κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την κυβέρνηση και πρόσθεσε πως κατά την άποψή του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θυμίζει δημοκρατικό κόμμα.

Με την άποψη του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμφώνησε και αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης που σημείωσε πως η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι κατ’ εξοχήν κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία δεν αποκλείει φορείς, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εισφέρει στο έργο της.

«Είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να δραστηριοποιείται και να κινητοποιείται όλο ο λαός στη συζήτηση για το Σύνταγμα», απάντησε ο παριστάμενος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

«Έχετε συναίσθηση τι λέει ο λαός για τους βουλευτές της πλειοψηφίας που έρχονται στη Βουλή με αμφίεση παραλίας και μεταφέρονται έτσι και στο Μέγαρο Μαξίμου για να αλληλοχαριεντιστούν», συνέχισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, είπε: «Ο πρωθυπουργός το πρωί δελεάζει δικαστές και το βράδυ κερνάει ποτά...».