ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Να φύγουμε από την τοξικότητα – Να ανοίξει διάλογος και με άλλα κόμματα

Φάμελλος: Να φύγουμε από την τοξικότητα – Να ανοίξει διάλογος και με άλλα κόμματα

Ο Σωκράτης Φάμελλος

INTIME NEWS

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για την επόμενη μέρα στο κόμμα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας ότι «ήρθε η ώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει σελίδα».

«Το τι ηγεσία θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι πολιτική θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρει όλη την κοινωνία. Ενδιαφέρει όλη την Ελλάδα. Δεν είναι ένα εσωτερικό θέμα. Προσωπικά θέλω να επιμείνω σε αυτή τη διάσταση για να φύγουμε από την τοξικότητα και τις αντιθέσεις που πράγματι υπάρχουν στο εσωτερικό. Διότι δεν είναι αυτά που κυριαρχούν και αυτά που ενδιαφέρουν την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος στην ΕΡΤ.

Αναφερθείς στον Στέφανο Κασσελάκη, σημείωσε πως «Θυματοποιείται για να αναδειχθεί προσωπικά, ενώ το θύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητήσαμε προσφυγή στη βάση με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων χωρίς μομφή. Για να αλλάξουμε σελίδα χωρίς μομφή, χωρίς αποκλεισμό, για να μην υπάρχει αυτή η σκοτεινή σελίδα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Γιατί; Γιατί έκανε τραγικά πολιτικά λάθη».

«Μην αλλάξουμε την ιστορία, διότι η πλευρά του προηγούμενου προέδρου προσπαθεί να ξεχάσουμε τι έχει γίνει. Εξαιτίας τραγικά λανθασμένων επιλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώθηκε και απαξιώθηκε… Μαύρα ταμεία; Διαπλοκή στο κόμμα; Αν είναι δυνατόν. Μεγάλα λάθη τα οποία έχουν ακόμα αποτύπωμα. Ζητήσαμε προσφυγή στη βάση χωρίς αποκλεισμό, αλλά επέμεινε στο «κάντε μου μομφή». Μέχρι εξώδικο στο κόμμα έστειλε», συμπλήρωσε και αναρωτήθηκε: «Μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τα μέλη του κόμματος γιατί λένε ότι είναι απολύτως αδιανόητα όλα αυτά;».

Επέρριψε ευθύνες στον έκπτωτο πρόεδρο, λέγοντας πως «αυτή η ένταση προκλήθηκε εκ μέρους τους προηγούμενου προέδρου. Και προκλήθηκε με σχέδιο. Γιατί όταν δεν μπορείς να κάνεις πολιτική δημιουργείς εντάσεις».

«Να αλλάξουμε σελίδα»

Παράλληλα, τόνισε πως «έγιναν πάρα πολλά σημαντικά λάθη, τα οποία στέρησαν από την κοινωνία έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτά τα λάθη πλήττουν δύο σοβαρές παρακαταθήκες του ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα είναι οι αξίες, οι αγώνες και η ηθική της Αριστεράς. Το άλλο είναι η παρακαταθήκη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Στην περίοδο αυτή της εσωτερικής διχόνοιας χρησιμοποιήθηκαν και επιχειρήματα από το οπλοστάσιο του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, δηλαδή του συστήματος εξουσίας που πολεμάει τον ΣΥΡΙΖΑ… Είναι τραγικό λάθος. Θεωρώ ότι αυτό που γίνεται είναι πολιτική ζημιά και για τη χώρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ, και γι’ αυτό προτείνω να αλλάξουμε σελίδα».

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Φάμελλος θα διεκδικήσει στο κόμμα να υπάρξει συνομιλία και με άλλα κόμματα και με προοδευτικούς ανθρώπους.

«Είναι δυνατόν εμείς να λέμε «όχι» σε πολιτικά πρόσωπα, σε ανθρώπους που μπορούν να συμβάλλουν από οποιαδήποτε πλευρά, όχι μόνο που έχουν ήδη υπηρετήσει, αλλά και σε νέους ανθρώπους, για να πετύχουμε κάτι καλό για την χώρα; Διεκδικώ να έχουμε συνομιλία και με άλλα κόμματα και με προοδευτικούς ανθρώπους γιατί αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν πάει άλλο», υπογράμμισε.

«Πολύ μεγάλη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις»

Σε ό,τι αφορά στην προεκλογική του εκστρατεία που κάνει ανά την Ελλάδα, σημείωσε: «Αυτό που εγώ διαπιστώνω στις περιοδείες μου και στην κοινωνία είναι πολύ μακριά από αυτό που εξελίσσεται στα social media και στις τηλεοράσεις. Και στη Λάρισα και στην Πάτρα και στον Πύργο υπήρχε πρώτα απ’ όλα μια ανακούφιση και μια χαρά στις συγκεντρώσεις με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Εκατοντάδες φίλοι και μέλη του κόμματος ήρθαν στις συγκεντρώσεις και στις συναντήσεις μας. Στις εκδηλώσεις αυτές υπήρξε και εγγραφή νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι μέχρι 25 Οκτωβρίου υπάρχει περιθώριο εγγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προσυνεδριακές διαδικασίες, και για νέα μέλη και για επιστροφή όσων έχουν αποχωρήσει, ώστε, -όπως είπε-, να συμμετέχουν στις συζητήσεις για το τι ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόμαστε, κάτι το οποίο έχει μεγάλη δημοκρατική αξία για όλη την κοινωνία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος. Μπορεί ο Σωκράτης Φάμελλος να το υπηρετήσει αυτό; Έχω ήδη αποδείξει ότι το έκανα, τον ένα χρόνο και δύο μήνες που ήμουν πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενιαία φωνή κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Και έκανε αντιπολίτευση με τεκμηρίωση. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ενιαία φωνή και μπορεί η κοινοβουλευτική ομάδα να κάνει πραγματική αντιπολίτευση με τεκμηρίωση. Το αποδείξαμε. Ένας σοβαρός και αξιόπιστος ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι βολεμένος», κατέληξε ο κ. Φάμελλος.