ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το παράθυρο αναβολής του συνεδρίου και παραπομπής Κασσελάκη για διαγραφή

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου

Νίκος Ραζής/CNN Greece

Ανοιχτό είναι το παράθυρο νέας αναβολής του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 8 με 10 Νοεμβρίου.

Μπορεί στην Κουμουνδούρου, με αφορμή και τη σημερινή (Πέμπτη, στις 15.00) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, να ισχυρίζονται πως θα ανακοινωθεί από τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, ο χώρος που θα διεξαχθεί, ωστόσο συγκλίνουσες πληροφορίες δείχνουν αναβολή.

Στις συνελεύσεις, άλλωστε, που πραγματοποιούνται στις Οργανώσεις Μελών ανά τη χώρα το κλίμα στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι εμφυλιοπολεμικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης στην Κυψέλη απειλήθηκαν ακόμα και σωματικές αψιμαχίες ανάμεσα σε υποστηρικτές Κασσελάκη και «100».

Όσον αφορά την ένταση που επικράτησε χθες στην Καλλιθέα, διαψεύστηκαν από τοπικά μέλη και στελέχη δημοσιεύματα περί προπηλακισμών.

Την ίδια ώρα κι όπως πληροφορείται το CNN Greece, δημοσκοπήσεις που αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστά κάτω από το 5%.

Αφορμή, εξάλλου, για την αναβολή του συνεδρίου ενδέχεται να αποτελέσουν η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη και η ιστοσελίδα της προεκλογικής καμπάνιας του για την οποία η πλευρά των «100» κάνει λόγο για «αντιποίηση κόμματος» και για «παρακόμμα».

Οι κασσελακικοί απο την πλευρά τους ισχυρίζονται πως είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουν για να ενημερώνονται τα μέλη για τις δράσεις του, αφού μέσω του isyriza αυτό δεν είναι εφικτό γιατί ο κ. Κασσελάκης δεν θεωρείται υποψήφιος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής Κασσελάκη για διαγραφή

Ανοιχτό είναι ακόμα και το ενδεχόμενο παραπομπής του έκπτωτου προέδρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, αν και στην παρούσα φάση τουλάχιστον οι συσχετισμοί στο συγκεκριμένο όργανο φαίνεται να τον ευνοούν, αφού στο σύνολο των 15 μελών του, οκτώ λογίζονται ως κασσελακικοί, πέντε ως των «100» και δύο πολακικοί.

Η γενικότερη, πάντως, στάση του Παύλου Πολάκη απέναντι στον κ. Κασσελάκη θα εξαρτηθεί και από το αν ο τελευταίος διατηρήσει μια ήπια στάση απέναντί του ή όχι, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο με δεδομένο τον εκνευρισμό στο κασσελακικό στρατόπεδο για την απαρτία που έδωσαν οι πολακικοί στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως κι αν έχει, στην Πολιτική Γραμματεία θα γίνει συζήτηση και για τον καλύτερο τρόπο προβολής των τεσσάρων αναγνωρισμένων υποψηφίων, καθώς και για το Μητρώο Μελών ώστε να υπάρχει μια εικόνα για το πόσα ακριβώς είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τη δεδομένη στιγμή με πληροφορίες να τους υπολογίζουν σε περίπου 120.000.

Από την άλλη, η πλευρά Κασσελάκη αξιοποιεί τις χιλιάδες εγγραφές στην επίμαχη ιστοσελίδα και ως μια μαγιά ενόψει του ενδεχόμενου να χρειαστεί να συγκεντρώσει περίπου 20.000 υπογραφές μελών προκειμένου να συγκληθεί άμεσα συνέδριο.

Επικαλείται, άλλωστε, και το καταστατικό που το καθιστά υποχρεωτικό μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από την άρση εμπιστοσύνης στον πρόεδρο.

Όσον αφορά τις προεκλογικές περιοδείες, ο κ. Πολάκης θα μιλήσει αύριο στο καφέ Blank Coffee της Σπάρτης, στις 20.00, κι αφού πρώτα θα περιοδεύσει στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ το Σάββατο στο «Μεγάλο Καφενείο» στην Τρίπολη, στις 13.00.

Νωρίτερα, στις 10.30, θα περιοδεύσει στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης και στη συνέχεια στο εμπορικό κέντρο της πόλης πριν παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.30 στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Σήμερα, εξάλλου, ο Σωκράτης Φάμελλος θα επισκεφθεί, στις 13.00, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων, στις 14:30 θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, στις 18.00 με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας και στις 19:30 θα έχει συνάντηση κι ομιλία στο καφενείο «Κλίμαξ» της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Αύριο θα μιλήσει στην Πάτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης