ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πόλεμος εκτός ορίων για την πλατφόρμα Κασσελάκη, εν όψει συνεδρίου... αγνώστου ημερομηνίας

ΣΥΡΙΖΑ: Πόλεμος εκτός ορίων για την πλατφόρμα Κασσελάκη, εν όψει συνεδρίου... αγνώστου ημερομηνίας

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

EUROKINISSI

Η κόντρα Κασσελάκη με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει πλέον χαρακτηριστικά ολοκληρωτικού πολέμου, καθώς η πλατφόρμα που ανακοίνωσε για να προσελκύσει εθελοντές έχει εκληφθεί ως μία νέα πρόκληση, με έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης να επιβαιώνει ότι καμία πλευρά δεν έχει πρόθεση να βάλει νερό στο κρασί της

Η νέα φωτιά άναψε μετά την ανάρτηση του έκπτωτου προέδρου που καλούσε μέσω των κοινωνικών δικτύων τους υποστηρικτές του να μπουν στον ιστότοπο odikosmassyriza.gr και να εγγραφούν ως εθελοντές.

Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση ήρθαν οι αντιδράσεις από το κόμμα. Για πολλούς θεωρήθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να στήσει έναν μηχανισμό εκτός κόμματος για να αλώσει το κόμμα, ενώ έγινε λόγος και για «παράνομη» χρήση του ονόματος και του σήματος του κόμματος, από κάποιον που δεν είναι μέλος κανενός οργάνου.

«Το κόμμα δεν έχει παραρτήματα»

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μάλιστα είπε πως το κόμμα δεν έχει παραρτήματα και ότι οι εγγραφές των πολιτών γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την πλατφόρμα isyriza.gr.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Mega: «Το κόμμα δεν έχει παραρτήματα, δεν έχει τέτοιες λογικές. Δεν στήνεται κόμμα μέσα στο κόμμα. Είναι μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας παράπλευρος μηχανισμός. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται μία κουβέντα παραλογισμού».

«Ο Κασσελάκης δεν ήθελε να γίνει υποψήφιος, θεωρώ ότι στρώνει χαλί για νέα κίνηση εκτός του ΣΥΡΙΖΑ», εκτίμησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος μετά την σιωπή αρκετών ημερών, έχει μάλλον αποφασίσει να απαντά άμεσα στα στελέχη του κόμματος μέσω αναρτήσεων, απάντησε στις επιθέσεις των στελεχών ρίχοντας λάδι στη φωτιά.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του καταγγέλλει ότι «Μετά τον αντικαταστατικό «αποκλεισμό» της υποψηφιότητάς μου από τη μειοψηφία της ΚΕ, οι ίδιοι άνθρωποι προσπαθούν να σας αποτρέψουν να μπείτε στο επίσημο site της υποψηφιότητάς μου odikosmassyriza.gr. »

«Είναι σε πανικό, είναι ικανοί για όλα»

Όπως αναφέρει «αποκαλούν την επίσημη ιστοσελίδα μου «ιστότοπο υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων» με «παραποίηση του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», «ύποπτο ιστότοπο» που «μολύνει τον σέρβερ σας με ιό ή υλικό παρακολούθησης της προσωπικής σας ζωής» και καλούν ευθέως: «Μην εγγράφεστε σε αυτόν τον ιστότοπο!».»

«Την ίδια στιγμή, στο πολιτικό πεδίο άρχισαν να διαρρέουν μέσω site της Δεξιάς και δηλώσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι δήθεν μέσα από τον προσωπικό μου ιστότοπο κάνουμε… εγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ (!), φτιάχνουμε «κόμμα μέσα στο κόμμα» (!), ενώ μιλούν πάλι για κυρώσεις και διαγραφές!», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

Νέες υποψηφιότητες για την προεδρία

Στο επίπεδο των υποψηφιοτήτων εν όψει ενός συνεδρίου, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα πραγματοποιηθεί φαίνεται ότι πέφτουν και άλλες στο τραπέζι.

Δεν αποκλείεται η κατάθεση υποψηφιότητας τόσο από τον Νίκο Παππά όσο κι από την Ρένα Δούρου, δίχως να αποκλείονται κι άλλες.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μάλιστα, φέρεται να έχει τη στήριξη αρκετών από την ομάδα των «100» οι οποίοι δεν ενθουσιάζονται με τον Σωκράτη Φάμελλο, όπως για παράδειγμα ο Χρήστος Σπίρτζης και η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ναι μεν ο κ. Παππάς έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος, ωστόσο αυτό έγινε πριν αποκλειστεί ο κ. Κασσελάκης με τον οποίο η προσωπική τους σχέση είναι πλέον ανύπαρκτη.

Ακόμα μεγαλύτερος γρίφος είναι η κυρία Δούρου, η οποία μέχρι πρότινος τουλάχιστον δεν επιθυμούσε την εμπλοκή της στην προεδρική κούρσα, έχοντας και το μυαλό της στις δικαστικές της εκκρεμότητες για το Μάτι και τη Μάνδρα.

Με την απουσία της, ωστόσο, από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έκλεισε και το «μάτι» στους πιο μετριοπαθείς κασσελακικούς που ενδεχομένως θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις εκλογές αλλά δεν θα μπορούν να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους.