ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνίες στους ανεξάρτητους βουλευτές για τον εκπρόσωπό τους: Επανάληψη της διαδικασίας

Διαφωνίες στους ανεξάρτητους βουλευτές για τον εκπρόσωπό τους: Επανάληψη της διαδικασίας

Ολομέλεια Βουλή (Φωτογραφία αρχείου)

EUROKINISSI/ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δεν πρόλαβαν να γίνουν «ομάδα», έστω και άτυπη, οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές του Κοινοβουλίου, με τον ορισμό εκπροσώπου τους στην Διάσκεψη των Προέδρων και άρχισαν οι διαφωνίες. Το αποτέλεσμα είναι να επαναληφθεί η διαδικασία, μετά την οποία ορίστηκε εκπρόσωπός τους ο Μιχάλης Χουρδάκης, ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από την Πλεύση Ελευθερίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής, πρόκειται να κινήσει εκ νέου την διαδικασία καθώς, η βουλευτής Αθηνά Λινού, με επιστολή της δηλώνει ότι αποσύρει την αρχική της συναίνεση προς τον κ. Χουρδάκη, με αποτέλεσμα να απολεσθεί η πλειοψηφία των οκτώ βουλευτών, που απαιτείται για τον ορισμό εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών.

Στο σκηνικό του κλονισμού της εμπιστοσύνης προς τον εκπρόσωπο, συμπληρώνονται οι αντιρρήσεις του Παύλου Σαράκη, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά και Μιχάλη Γαυγιωτάκη, οι οποίοι με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής, ζητούν την επανάληψη της διαδικασίας ισχυριζόμενοι καταστρατηγήθηκε ο Κανονισμός της Βουλής που προβλέπει ότι για τον ορισμό εκπροσώπου των ανεξαρτήτων στην ΔτΠ θα έπρεπε να είχαν λάβει επιστολή και οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές, ώστε να εκφράσουν την άποψή τους για το πρόσωπο που επιθυμούν να τους εκπροσωπήσει.

Έτσι, ο κ. Τασούλας θα ζητήσει και από τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές εάν θέλουν να ορίσουν έναν εκπρόσωπο και έναν αναπληρωτή τους ο οποίος θα συμμετέχει στην Διάσκεψη των Προέδρων. Εξηγεί ότι για τον ορισμό του κ. Χουρδάκη, ως εκπροσώπου των ανεξαρτήτων στην ΔτΠ, δεν χρειάσθηκε να ακολουθηθεί το τυπικό της αποστολής επιστολών στους 14, καθώς με την έναρξη των εργασιών της Β' Συνόδου, οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές, άρα και η πλειοψηφία των 14, έστειλαν επιστολές όπου όριζαν ως εκπρόσωπό τους τον συγκεκριμένο ανεξάρτητο βουλευτή.

Όπως είπε, με την επιστολή-πρόσκληση που θα αποστείλει και στους 14 ανεξάρτητους βουλευτές θα θέσει προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών (μέχρι την Δευτέρα) για να υποδείξει ο κάθε ένας τους ποιον θα επιθυμούσε να τον εκπροσωπήσει στην ΔτΠ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μιχάλη Χουρδάκη είχαν ορίσει ως εκπρόσωπο τους στην ΔτΠ οι ανεξάρτητοι βουλευτές: Μάριος Σαλμάς, Αθηνά Λινού, Αρετή Παπαϊωάννου και Κωνσταντίνος Φλώρος, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιάννης Δημητροκάλλης και Γιώργος Μανούσος.