ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Η ΚΕ δεν είχε αρμοδιότητα να αποκλείσει υποψηφιότητα - Τι είπε για εξώδικο και συνέδριο

Κασσελάκης: Η ΚΕ δεν είχε αρμοδιότητα να αποκλείσει υποψηφιότητα - Τι είπε για εξώδικο και συνέδριο

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά τον αποκλεισμό του από υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ενώ δεν αμφισβήτησε την άρση εμπιστοσύνης, τόνισε πως η Κεντρική Επιτροπή δεν έχει κανένα δικαίωμα αποκλεισμού υποψηφιότητας και ταυτόχρονα έδωσε... ραντεβού στο Συνέδριο, εφόσον δεν αναβληθεί όπως σημείωσε.

«Δεν αμφισβητώ την άρση εμπιστοσύνης, αποδέχομαι την απόφαση παρά την έλλειψη μυστικότητας» είπε ο κ. Κασσελάκης. Ωστόσο επέμεινε ότι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αρμοδιότητα να αποκλείσει κανέναν υποψήφιο και πως τελικός κριτής πρέπει να είναι το έκτακτο συνέδριο, ως ανώτατο όργανο, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 4 του καταστατικού του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικά πρόεδρο και το κόμμα είναι η βάση του. Πρέπει η βάση να εκφραστεί» σημείωσε. «Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα αναβληθεί το Συνέδριο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του γρ. Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόφαση της ΚΕ είναι αμετάκλητη και δηλώσεις τύπου «το θέμα είναι λήξαν», ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για σοκαριστικές εκφράσεις: «Ποιος βγάζει αυτές τις ανακοινώσεις;» διερωτήθηκε.

Μάλιστα ερωτηθείς εάν θεωρεί εαυτόν ακόμη υποψήφιο πρόεδρο, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος, όλοι έχουμε δηλώσει την πρόθεση να είμαστε».

«Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;»

«Γιατί δεν με αφήνουν να κριθώ από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω; Ξέρετε τι ντροπή θα είναι για μένα να χάσω από βουλευτή που μέχρι πρότινος ήταν υπό την ηγεσία μου; Δεν με αφήνουν γιατί φοβούνται», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστήριξε ότι 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πληρώνονται από το κόμμα και γι' αυτό στήριξαν την απόφαση εναντίον του, παρότι διαφωνούσαν με όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο.

«Να πάνε να δουλέψουν στην ελεύθερη αγορά. Δεν είναι δυνατόν να έχω ανθρώπους που να βιοπορίζονται από το κόμμα και να συμβάλλουν στη ρευστοποίηση του κόμματος» σημείωσε με έμφαση.

«Το εξώδικο δεν είναι νομική πράξη, αλλά διαμαρτυρία»

«Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους. Η βάση θα πρέπει να παραμείνει ενεργή, να ψηφίσει για συνέδρους και να μην απογοητευθεί», υπογράμμισε ακόμη ο Κασσελάκης, ενώ σχετικά με το εξώδικό που έστειλε στο κόμμα, ανέφερε: «Το εξώδικο δεν είναι νομική πράξη, αλλά διαμαρτυρία. Πολλές φορές έχω πει ότι δεν θα σύρω το κόμμα στα δικαστήρια. Αν αυτό ήταν πρόσχημα ώστε να με αποκλείσουν, ήταν στη δική τους ευχέρεια. Πιστεύω ακράδαντα σε αυτό, συνεδρίαζαν για να μπλοκάρουν τις καταστατικές αλλαγές που ήθελα να φέρω στο κόμμα, ενώ έτρεχα στις πυρκαγιές».

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσιοποίησε τη νέα ιστοσελίδα που έφτιαξε και την οποία ονόμασε ως «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ»: https://odikosmassyriza.gr