ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω-κάτω, η «ομάδα» ανεξάρτητων βουλευτών μετά τον ορισμό εκπροσώπου τους - Τρεις οι «αντάρτες»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού

ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME NEWS

Άρχισαν τα όργανα στην «ομάδα» των ανεξάρτητων βουλευτών του Κοινοβουλίου. Δεν πρόλαβαν να ορίσουν κοινό εκπρόσωπο οι ανεξάρτητοι βουλευτές κι άρχισαν οι διαφωνίες και οι διαξιφισμοί. Με φόντο τον ορισμό του Μιχάλη Χουρδάκη ως εκπρόσωπό τους στην Διάσκεψη των Προέδρων, τρεις τουλάχιστον από την ομάδα των ανεξάρτητων βάλουν εναντίον του.

Η μία είναι η Αθηνά Λινού, η βουλευτής που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απέσυρε τη στήριξή της στο πρόσωπο του κ. Χουρδάκη και ο δεύτερος είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής που προέρχεται από την Ελληνική Λύση, Παύλος Σαράκης, ο οποίος ζητεί να ανακληθεί η σχετική απόφαση.

Ο κ. Σαράκης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής εκφράζει την διαμαρτυρία τους διότι – όπως αναφέρει – δεν του κοινοποιήθηκε έγγραφη πρόσκληση προκειμένου να δηλώσει εγγράφως το πρόσωπο που επιθυμεί να τον εκπροσωπεί στην Διάσκεψη των Προέδρων. Ζητεί δε, να του γνωστοποιηθεί η έγγραφη πρόσκληση προς τον ίδιο και τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές και εν κατόπιν να ανακληθεί η απόφαση ορισμού του Μιχάλη Χουρδάκη ως μη νομότυπη.

Το ίδιο θεωρεί και ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ο οποίος διαμαρτύρεται ότι δεν είναι νόμιμη η επιλογή του κ. Χουρδάκη ως εκπρόσωπός τους στην Διάσκεψη των Προέδρων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Αθηνά Λινού, δεν είχε αντιληφθεί ότι ο κ. Χουρδάκης, ως εκπρόσωπος των ενεξάρτητων, θα έχει δικαίωμα ψήφου στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ότι η ψήφος του θα “έπαιζε” ρόλο στον διορισμό των επικεφαλής των ανεξάρτητων αρχών όπου απαιτείται πλειοψηφία των 3/5.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εφόσον οι ανεξάρτητοι βουλευτές, δεν ορίσουν τον κοινό εκπρόσωπό τους ή τον αναπληρωτή του, ορίζεται αυτός τον οποίο πρότειναν οι περισσότεροι από όσους ανεξαρτήτους υπέβαλαν ατομική ή κοινή ενυπόγραφη δήλωση. Επομένως ο ορισμός του κ. Χουρδάκη, δεν διαταράσσεται καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής, που προέρχεται από την Πλεύση Ελευθερίας, απολαμβάνει της στήριξης επτά εκ των 14 ανεξάρτητων βουλευτών. Όμως, στην περίπτωση που οι υπόλοιποι επτά προτείνουν νέο πρόσωπο, τότε ο εκπρόσωπος τους στη Διάσκεψη των Προέδρων θα οριστεί μετά από κλήρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης