ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη: Δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν, θέλω να νικήσω

Πολάκης μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη: Δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν, θέλω να νικήσω

Δηλώσεις του Παύλου Πολάκη στα ΜΜΕ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις 10 Οκτωβρίου, 2024

Νίκος Ραζής/CNN Greece

Ο Παύλος Πολάκης που είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης των υποψηφίων προέδρων, μετά τη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε ότι δεν μπήκε στη συζήτηση για το εξώδικο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν από τη διαδικασία.

Αναλυτικότερα ο Παύλος Πολάκης δήλωσε:

«Σεβόμενος τη συμφωνία ήρθα στην ώρα μου για να προσφέρω στην ομαλότητα ενόψει συνεδρίου. Συνομίλησα τηλεφωνικά με Παππά, Γκλετσο, οι οποίοι ζήτησαν να αποσυρθεί το εξώδικο για να συμμετέχουν. Ο κ. Κασσελακης επέμεινε στο να γίνει έρευνα από το κόμμα που συντηρεί εσωστρέφεια και κακομοιριά. Έτσι δεν μπορούσαμε να μπούμε σε επί της ουσίας συζήτηση. Προς κάθε κατεύθυνση δηλώνω ότι το πολιτικό σχέδιο για ενα ΣΥΡΙΖΑ του 5 τοις εκατό που θα ασχολείται με τα δικαιώματα ή προσάρτημα σε άλλους δεν με αφορά. Θα χαλάσουμε τα σχέδια για αυτά τα δύο σενάρια. Δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν, θέλω να τους νικήσω».

Από την πλευρά Πολάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ισχυρίζονται πως ο βουλευτής Χανίων ζήτησε στην αρχή της συνάντησης από τον κ. Κασσελακη να αποσύρει το εξώδικο, κάτι που δεν δέχθηκε ο έκπτωτος πρόεδρος, ζητώντας κι από τους υπόλοιπους υποψηφίους να αποδοκιμάσουν τη διαρροή, όπως έκανε ο κ. Πολάκης. Ο τελευταίος του διάβασε την απόφαση της τελευταίας συνεδριασης της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με την οποία το εξώδικο επιστρέφεται. Οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, ύστερα από το μισό βήμα πίσω που έκανε ο κ. Κασσελακης, να αποφασιστεί στην αυριανή Πολιτική Γραμματεία να μην συνεδριάσει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή. Ο ίδιος ο κ. Πολάκης, μάλιστα, μπορεί να απουσιάζει, επικαλούμενος την προετοιμασία της περιοδείας του στους νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνου.