ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νέο Πάνο Καμμένο», αποκάλεσε ο Χρ.Δήμας τον Κ. Βελόπουλο - Για λαϊκισμό τον κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ

«Νέο Πάνο Καμμένο», αποκάλεσε ο Χρ.Δήμας τον Κ. Βελόπουλο - Για λαϊκισμό τον κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σαν έναν νέο «Πάνο Καμμένο» παρομοίασε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, τον Κυριάκο Βελόπουλο, όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάλεσε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης σε «κοινό μέτωπο» εναντίον της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι «Η ΝΔ ξεπέρασε όλα τα δεδομένα, έχει μείνει ο αυτοκράτορας γυμνός. Αντί να γίνεται κριτική όμως στη ΝΔ αλληλοσπαράζεται η Αντιπολίτευση. Η τακτική του πρωθυπουργού του διαίρει και βασίλευε έχει πετύχει» και υποστήριξε ότι ο χειρότερος εχθρός είναι ο «Μητσοτακισμός», προκαλώντας έτσι την σφοδρή αντίδραση του παριστάμενου υφυπουργού.

«Άκουσα τον κ. Βελόπουλο και απόρησα γιατί δείχνει τόσο ενδιαφέρον και μεγάλη ευαισθησία για τις εξελίξεις στα κόμματα της Αντιπολίτευσης και άρχισε να μιλά για εχθρούς εντός της αίθουσας. Δεν υπάρχουν εχθροί σε αυτή την Αίθουσα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες είναι όλες σεβαστές. Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι εχθρός όχι μόνο δεν υπάρχει εντός του Κοινοβουλίου, αλλά εχθρός είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες», απάντησε ο Χρίστος Δήμας και συνέχισε ότι με την υποτιθέμενη ευαισθησία που επιδεικνύει για το τί συμβαίνει στην Αντιπολίτευση … του θύμισε κάποιον άλλο που ήταν εδώ πέρα στην αίθουσα πριν κάποια χρόνια.

«Κύριε Βελόπουλε, εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Πάνος Καμμένος. Αυτός ήταν ο τίτλος της σημερινής σας ομιλίας. Νομίζω ότι ψάχνετε εναγωνίως για δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους, όπως είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος. Στο μέλλον, θέλετε να γίνεται ένας Πάνος Καμμένος. Αυτή είναι η φιλοδοξία του κόμματός σας».

«Είπατε ότι έπρεπε να είχε πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και τέσσερα χρόνια. Έχετε χάσει κάποια επεισόδια όπως φαίνεται. Εκλογές έγιναν το 2023 και είναι οι πολίτες που αποφασίζουν το ποιος θα μας εκπροσωπήσει στη Βουλή και ποια θα είναι η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε και πάλι τη ΝΔ», κατέληξε ο κ. Δήμας, απευθυνόμενος προς τον Κ. Βελόπουλο.

ΠΑΣΟΚ για Βελόπουλο: Θέλει να διαφεντεύει την Περιφέρεια με τον λαϊκισμό

Τα σχόλια όμως του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, περί της διαδικασίας εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και η ρητορική του ερώτηση για το «που βρήκαν τα λεφτά κι έκαναν εκλογές», προκάλεσαν και μέτωπο με την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του Πάρι Κουκουλόπουλο να απαντά στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως είπε.

«Ματαιοπονεί ο κ. Βελόπουλος . Το επίπεδο αντιπαράθεσης και ποιότητας, η συμμετοχή 303.000 πολιτών σε αυτήν την πολιτική διαδικασία, αποτελούν κεκτημένο όχι απλά για το ΠΑΣΟΚ αλλά για όλη την ελληνική δημοκρατία. Γνωρίζουμε καλά τι ενοχλεί και τι τον ενόχλησε . Τον ενόχλησε ότι το ΠΑΣΟΚ, για πρώτη φορά, καλύπτει την απόσταση μεταξύ κέντρου –περιφέρειας αλλά τον ενοχλεί ιδιαίτερα η κραταιά θέση που έχει το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια όπου μεταξύ άλλων αποτελεί απόλυτο ανάχωμα στις ανακρίβειες και τους λαϊκισμούς, με τους οποίους θέλει να διαφεντεύσει την ύπαιθρο και την περιφέρεια ο κ. Βελόπουλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος.