ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαιρεμένοι οι «100» για τη διαγραφή Κασσελάκη - «Μαζευτείτε» το μήνυμα Πολάκη

Διαιρεμένοι οι «100» για τη διαγραφή Κασσελάκη - «Μαζευτείτε» το μήνυμα Πολάκη

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Διαιρεμένοι είναι οι «100» ως προς το αν θα πρέπει να τραβήξουν το σκοινί ακόμα περισσότερο, φτάνοντας ως τη διαγραφή ή την αναστολή ιδιότητας μέλους για τον Στέφανο Κασσελάκη, ώστε να μην μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως πληροφορείται, πάντως, το CNN Greece οι περισσότεροι ανάμεσά τους εμφανίζονται πιο μετριοπαθείς, υποστηρίζοντας πως είναι προτιμότερο ο αγώνας να είναι πολιτικός κι όχι πειθαρχικός.

«Μαζευτείτε» το μήνυμα Πολάκη

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται κι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση «μαζευτείτε».

Έτσι κι αλλιώς το τοπίο στη βάση είναι ρευστό, με μετακινήσεις στελεχών και μελών από υποψήφιο σε υποψήφιο να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Λίγα λόγια και χωρίς λαιφστάιλ η τακτική Κασσελάκη

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης θα επιμείνει στο να μην λέει πολλά «για το φόβο των Ιουδαίων», καθώς και στις συναντήσεις με τη βάση του κόμματος όπως αυτή που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη.

Ο ίδιος, εξάλλου, έχει βάλει στην άκρη το λάιφσταϊλ και τις αφορμές για να γίνεται συζήτηση για την προσωπική του ζωή.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε άλλο από απαρατήρητη πέρασε η μη παρουσία του συζύγου του Τάιλερ Μακμπέθ στη συνάθροιση του Νέου Ηρακλείου στην οποία βρέθηκαν στελέχη και μέλη από όλη τη βόρεια Αθήνα.

Ενδιαφέρον, πάντως, θα έχει τι θα πει στην τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει την Πέμπτη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον ΑΝΤ1, μία από τις λίγες που σκοπεύει να δώσει μέχρι το συνέδριο και τις προεδρικές εκλογές.

Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, στις 13.00, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να λάβει αποφάσεις που αφορούν και τα διαδικαστικά του συνεδρίου της 8ης με 10η Νοεμβρίου, για το οποίο πάντως δεν έχει βρεθεί ακόμα χώρος διεξαγωγής του.

Ντιμπέιτ ζητεί ο Φαραντούρης

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Φαραντούρης τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής τηλεμαχίας ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους ώστε να αναδειχθούν τα πολιτικά ζητήματα και οι προτεραιότητες του καθενός βάσει των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων και με σεβασμό στις αρχές και το καταστατικό.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει πως η υποψηφιότητά του στοχεύει στην ενότητα, την πολιτικότητα και την εξωστρέφεια, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα οι δέκα άξονες που παρουσίασε στην Κεντρική Επιτροπή, μαζί με την κατάθεση 34 υπογραφών μελών της και του πόθεν έσχες του.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, των πρωτοβουλιών του για την ακρίβεια και την οικονομία, μετά την κατάθεση σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή με αποδέκτη τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Σωκράτης Φάμελλος θα έχει συνάντηση σήμερα, στις 14.00, με τον πρόεδρο, Απόστολο Ραυτόπουλο, και με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει και τις επόμενες ημέρες.

Γκρίνια για την εμφάνιση Τεμπονέρα σε εκδήλωση με την Έφη Αχτσιόγλου

Διαμαρτυρίες, την ίδια στιγμή, προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία του Διονύση Τεμπονέρα στο πάνελ ομιλητών εκδήλωσης που διοργανώνει η Νέα Αριστερά την Τετάρτη στο Αιγάλεω με συνομιλήτρια και την Έφη Αχτσιόγλου.

Σε βαθμό, μάλιστα, που κάποιοι να σκέφτονται ακόμα και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο παραιτηθείς, πάντως, από τα κομματικά όργανα εργατολόγος αρθρογραφεί και το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αναγκαιότητα κοινής συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, η εκταμίευση της κρατικής χρηματοδότησης έχει οδηγήσει ήδη και στην εξόφληση δεδουλευμένων εργαζομένων στο κόμμα και στα κομματικά ΜΜΕ.