ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Ανησυχούμε από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ενημέρωσε τους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής σε κλειστή συνεδρίαση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την συνεδρίαση, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι ήταν μια εξαιρετικά υψηλού επιπέδου συζήτηση σε πάρα πολλά θέματα ωστόσο, όπως είπε, «πέσαμε και επάνω στα ζητήματα της επικαιρότητας» και τόνισε χαρακτηριστικά τόνισε: «Είμαστε ανήσυχοι για τη Μέση Ανατολή και αναμένουμε την αντίδραση του Ισραήλ».

Ο κ. Γεραπετρίτης, σχετικώς με τα ελληνοτουρκικά, τόνισε στους βουλευτές ότι το πλαίσιο που αποδέχεται η Ελλάδα είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, συζήτηση μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες – ενημέρωσε επίσης ότι αναμένεται η έναρξη του προκαταρκτικού διαλόγου με την Τουρκία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κοινό πλαίσιο για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών, είπε προς τους βουλευτές πως η «επόμενη φάση είναι να διερευνήσουμε εάν υπάρχει πλαίσιο που θα μας επιτρέψει να πάμε στο επόμενο στάδιο που θα είναι η οριοθέτηση».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης