ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση για επέκταση απαλλαγής από την φαρμακευτική δαπάνη κατέθεσαν οκτώ βουλευτές της ΝΔ

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. 

Eurokinissi

Να εισηγηθεί ρύθμιση με βάση την οποία θα απαλλάσσονται από τη φαρμακευτική δαπάνη οι συνταξιούχοι, οι οποίοι πληρούν τα ίδια εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια, με τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, που δικαιούνται, κατέληξαν έξι βουλευτές της ΝΔ.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας και την Υπουργό Εργασίας και υπογράφεται από τους βουλευτές Χαράλαμπο Αθανασίου, Ιωάννη Ανδριανό, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Δημήτριο Καλογερόπουλο, Γεώργιο Καρασμάνη, Ιωάννη Πασχαλίδη και Μιλτιάδη Χρυσομάλλη.

Ρωτούν συγκεκριμένα τους Υπουργούς Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και την Υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, αν προβλέφθηκε να εισαχθεί η διάταξη με την οποία θα ρυθμιστεί η επέκταση του ευεργετήματος της αλλαγής από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και των συνταξιούχων, οι οποίοι πληρώνουν τα ίδια ηλικιακά. και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, οι απολαμβάνουν της απαλλαγής.

Επίσης, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

- Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πρώην δικαιούχων του Ε.Κ.Α.Σ. και η προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την αλλαγή και επίσης

- Ποιος είναι ο αριθμός των πιθανών συνταξιούχων δικαιούχων που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ. και ποια η πιθανή προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την επέκταση και σε αυτούς της απαλλαγής από τη συμμετοχή;

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, η ερώτηση των οκτώ βουλευτών, εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης