ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Διαμαντοπούλου: Ο επόμενος πρωθυπουργός μπορεί να είναι Σοσιαλδημοκράτης

Άννα Διαμαντοπούλου: Ο επόμενος πρωθυπουργός μπορεί να είναι Σοσιαλδημοκράτης

Προεκλογική συγκέντρωση της Άννας Διαμαντοπούλου, υποψήφιας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα

Άννα Διαμαντοπούλου/Δελτίο Τύπου

Τα σενάρια πολιτικών συνεργασιών απέρριψε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ  Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της  περιοδείας της σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που ανήκει στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, έχει ιστορικά ενσωματώσει τις δυνάμεις της Αριστεράς και τις δυνάμεις του Κέντρου και υπήρξε πάντοτε από μόνο του η μεγάλη Κεντροαριστερά στην χώρα.

«Αυτό θα κάνουμε και σήμερα», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου και είπε «όχι» στις συνιστώσες και τις συμπράξεις.

«Ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο και δυνατό που θα πάει μόνο του στις εκλογές. Αυτό που θέλουμε όλοι….Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την Νέα Δημοκρατία, μπορούμε μόνοι μας να πετύχουμε τον στόχο να είμαστε πρώτο κόμμα στις εκλογές. Και μπορούμε να είμαστε», σημείωσε.

Έκανε λόγο για παθογένειες που -όπως είπε, λειτούργησαν ως βαρίδι για το Κίνημα.

«Όχι ένα κόμμα που λειτουργεί με παρέες. Ένα κόμμα που ανήκει στη κοινωνία. Έχουμε μεγάλη εμπειρία. Να μπορείς να έχεις τη συμμετοχή των πάντων. Ένα τέτοιο κόμμα θέλουμε ξανά».

Για το προφίλ του νέου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «σήμερα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν ψηφίζουμε απλά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Θα ψηφίσουμε για τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας. Και αυτός μπορεί να είναι σοσιαλδημοκράτης».

Στη σκιά της μεγάλης καταστροφής που υπέστη η Θεσσαλία, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στο μοντέλο της παραγωγικής Ελλάδας και πρόσθεσε πως «η Θεσσαλία πρέπει να αποτελέσει ένα πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπλασης και αναδιάρθρωσης μιας περιοχής πληγείσας από φαινόμενα κλιματικής κρίσης».

diamantopoulou Trikala.jpg

Προεκλογική συγκέντρωση της Άννας Διαμαντοπούλου, υποψήφιας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα

Άννα Διαμαντοπούλου/Δελτίο Τύπου

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα με fast track διαδικασίες, όπως στο πρότυπο των ολυμπιακών έργων.

«Υπάρχουν πολλές ευθύνες, η πιο σημαντική είναι ότι, στον αγροτικό τομέα, οι πολιτικές μας είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Αυτά που κάναμε πριν από 30 χρόνια, τα κάνουμε και σήμερα», τόνισε.