ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον γενικό διευθυντή

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον γενικό διευθυντή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Στην ανάκληση του πληρεξουσίου, που είχε παραχωρήσει στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις «γενικές και ειδικές εντολές», προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η ανάκληση, έγινε την Παρασκευή (13/9), δηλαδή μία ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με «πράξη ανάκλησης πληρεξουσίου»

Η εξουσιοδότηση στον κ. Μαυροκεφαλίδη είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο.

Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τα εξής:

Άρθρο 44 - Διαχείριση των οικονομικών του κόμματος

«Η Κεντρική Επιτροπή έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος, ορίζει τον Οικονομικό Υπεύθυνο και την Οικονομική Επιτροπή που καταρτίζει τον ετήσιο προϋπολογισμό και παρακολουθεί την πορεία των οικονομικών του κόμματος. Ο προϋπολογισμός εγκρίνεται από την Κεντρική Επιτροπή. Η Κεντρική Επιτροπή μπορεί επίσης να υιοθετεί, εφ’ όσον κρίνεται αναγκαίο και μετά από εισήγηση του Οικονομικού Υπευθύνου και της Οικονομικής Επιτροπής, ειδικό κανονισμό σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαχείρισης των οικονομικών του κόμματος.

Η συνομολόγηση και υπογραφή συμβάσεων (σύμβαση πιστώσεων μέσω ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού, δανειακή σύμβαση, σύμβαση ενεχυριάσεως απαιτήσεως) με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ή άλλης μορφής εξασφαλίσεων, η προσημείωση ή υποθήκευση ακίνητων, καθώς και η λήψη και χρήση του προϊόντος των χρηματοδοτήσεων ανάγεται στην αρμοδιότητα του προέδρου, ο οποίος δικαιούται να διορίζει και άλλους πληρεξούσιους, στους οποίους θα μεταβιβάζει τις ίδιες ή λιγότερες από τις παραπάνω εντολές.

Επίσης ο πρόεδρος δικαιούται να διορίζει πληρεξούσιο ή πληρεξούσιους για την διενέργεια πράξεων που σχετίζονται με τις διαχειριστικές και λειτουργικές ανάγκες του κόμματος.

Το συνέδριο εκλέγει 7μελή Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου που έχει την ευθύνη να ελέγχει τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος.»