ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Οι έξι υποψήφιοι ανοίγουν τα χαρτιά τους

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Οι έξι υποψήφιοι ανοίγουν τα χαρτιά τους
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Τα χαρτιά τους ανοίγουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη ουσιαστικά «αντιπαραράθεση επιχειρημάτων» ενόψει του πρώτου γύρου των εσωτερικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου. 

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καθώς εκτός των μελών της εχουν προσκληθεί οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος και θεσμικά εκλεγμένοι (δήμαρχοι κ.α).

Η συνεδρίαση έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι έξι, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους για το πώς το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιστρέψει σε τροχιά εξουσίας, μπροστά στο κομματικό κοινό και να μετρήσουν «αντιδράσεις».

Στο τραπέζι επίσης, αναμένεται να πέσει και το αν και πότε θα γίνει η ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων.

Δημοσκοπήσεις

H συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο δημοσκoπήσεων

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για προβάδισμα στην κούρσα έχουν ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστά που κυμαίνονται από 24% έως 28%.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με ποσοστό 20% έως 25%, ενώ ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει το 21% έως 23%.

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίσουν αν υπάρξει δεύτερος γύρος στην πρόθεση ψήφου ο Ανδρουλάκης επικρατεί (μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ) με 47% έναντι 41% αν έχει απέναντί του τον Χάρη Δούκα.

Μάχη στήθος με στήθος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δίνουν Χάρης Δούκας και Νίκος Ανδρουλάκης σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA Consultants που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος», καθώς το ποσοστό που συγκεντρώνουν στο δεύτερο γύρο είναι το ίδιο και στα όρια του στατιστικού λάθους.