ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην ΕΕ για το μεταναστευτικό: Να τηρούνται οι ισορροπίες

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην ΕΕ για το μεταναστευτικό: Να τηρούνται οι ισορροπίες

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον βουλευτή της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου/Δελτίο Τύπου

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Ισπανία στο ζήτημα της μετανάστευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκου Παναγιωτόπουλου με αντιπροσώπους του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος.

Ενόψει των πρόσφατων εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συζητήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να υιοθετήσουν οι δύο χώρες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα έχει σηκώσει σημαντικό βάρος στο μεταναστευτικό, έχει υπερασπιστεί και συνεχίζει να προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού που δεν απασχολεί μόνο τους Έλληνες αλλά και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, επεσήμανε ακόμη ότι η σημασία της συνθήκης Σένγκεν και της συνολικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, οφείλει να τηρεί την ισορροπία μεταξύ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, της ασφάλειας των συνόρων και της ανθρωπιστικής αντιμετώπισης των προσφύγων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, κ. Alberto Nuñez Feijóo, επισήμανε ότι τα σύνορα της Ελλάδας αποτελούν ευρωπαϊκά σύνορα και ότι η Ευρώπη οφείλει να στηρίξει τις χώρες πρώτης υποδοχής. Παράλληλα, συνεχάρη τον κ. Υπουργό για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

panagiotopoulos ispanoi

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκου Παναγιωτόπουλου με αντιπροσώπους του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος.

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου/Δελτίο Τύπου

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, ο Esteban González Pons, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εξωτερικών Υποθέσεων, η Ana Alós, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Ένταξης/Ενσωμάτωσης, ο Juan Bravo, Γενικός Γραμματέας Οικονομίας, και ο Ildefonso Castro, Γενικός Γραμματέας Εξωτερικών Υποθέσεων.

Συμμετείχε επίσης, ο Τάσος Χατζηβασιλείου, βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.