ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου στους μαθητές:«Μη φοβηθείτε τις νέες προκλήσεις, το ταξίδι της γνώσης είναι όμορφο»

Σακελλαροπούλου στους μαθητές:«Μη φοβηθείτε τις νέες προκλήσεις, το ταξίδι της γνώσης είναι όμορφο»

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον αγιασμό στην Καλλιθέα

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα έδωσε το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε αυτό συστεγάζονται το Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών.

Απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες, η κα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, ανοίγοντας μπροστά σας τον πλούσιο κόσμο της γνώσης».

«Μπαίνετε στις τάξεις με χαρά, ανυπομονώντας να βρεθείτε με τους φίλους και τους συμμαθητές σας, έτοιμοι να μάθετε, να γνωρίσετε καινούργια πρόσωπα, καινούργιες δραστηριότητες. Ίσως νιώθετε κάποια ανησυχία, ιδίως τα πρωτάκια ανάμεσά σας, γρήγορα όμως θα προσαρμοστείτε στην μεγάλη οικογένεια του σχολείου, μια ανοιχτή αγκαλιά για όλες και όλους σας», υπογράμμισε.

«Μη φοβηθείτε τις νέες προκλήσεις. Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες σας είναι κοντά σας σ' αυτό το όμορφο ταξίδι, οδηγοί και συμπαραστάτες σας, για να εξασφαλίσουν ότι θα έχετε χωρίς δυσκολίες την απαραίτητη στήριξη, έτσι ώστε να αποκτήσετε τις αναγκαίες δεξιότητες και ευκαιρίες για τη ζωή που έχετε μπροστά σας, σε μια ισότιμη κοινωνία χωρίς διακρίσεις», τόνισε.

«Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη και κάθε καλό!», κατέληξε.