ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα» Μητσοτάκη στους μαθητές: Να κάνουμε συμφωνία, στο σχολείο το κινητό να είναι στη τσάντα

«Μήνυμα» Μητσοτάκη στους μαθητές: Να κάνουμε συμφωνία, στο σχολείο το κινητό να είναι στη τσάντα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης (πίσω) κατά την επίσκεψή τους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

Eurokinissi

Στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας παραυρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων έστειλε σαφές «μήνυμα» στους μαθητές «όταν βρισκόμαστε στο σχολείο το κινητό θα πρέπει να είναι στη τσάντα».

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

H ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

«Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί δάσκαλοι, κ. Υπουργέ, κ. Δήμαρχε,

Επιτρέψτε μου καταρχάς από καρδιάς να σας ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά, γεμάτη χαμόγελα, γεμάτη αγάπη για τη γνώση, μια χρονιά η οποία θα σας επιτρέψει, στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά, να προοδεύσετε, αλλά πάνω απ΄ όλα να χαρείτε το σχολείο και τη διαδικασία της γνώσης.

Κύριε Δήμαρχε, θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για την πολύ σημαντική δουλειά την οποία έχετε κάνει, όχι μόνο εδώ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά σε όλα τα σχολεία της Γλυφάδας. Είστε ένας Δήμαρχος ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι θέλετε να επενδύσετε στις υποδομές της εκπαίδευσης, αναβαθμίζοντας τα σχολεία, προσθέτοντας κλιματιστικά -άκουσα πολλά χειροκροτήματα από τα παιδιά για τα κλιματιστικά-, βάζοντας ασανσέρ, φτιάχνοντας ωραία γηπεδάκια, τα οποία έμαθα ότι είναι ανοιχτά για το Σαββατοκύριακο για τα παιδιά της γειτονιάς.

Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι όλα τα σχολεία της χώρας -και να το ακούσετε αυτό παρακαλώ πολύ, ειδικά τα παιδιά και οι γονείς-, δεν είναι όλα τα σχολεία της χώρας όπως είναι το 2ο Δημοτικό, θέλουμε όμως όλα τα σχολεία της χώρας να γίνουν σαν το 2ο Δημοτικό από πλευράς υποδομών.

Και ειδικά για τα παιδιά της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού, γνωρίζω ότι έχουμε ακόμα κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με τους διαδραστικούς πίνακες. Οι διαδραστικοί πίνακες, θα το δείτε και εσείς στην πράξη, είναι μία μεγάλη καινοτομία. Θα δείτε ένα τελείως διαφορετικό μάθημα. Έχετε ήδη κάποιους, θα έρθουν και οι υπόλοιποι. Έχουμε τοποθετήσει 30.000 τέτοιους πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας και απομένουν 6.000 ακόμα. Θα μπουν μέχρι το τέλος του έτους.

Θέλω και πάλι, γιατί δεν θέλω να μακρηγορήσω, να σας ευχηθώ να έχουμε και να έχετε μια καλή χρονιά, να συγχαρώ τις δασκάλες και τους δασκάλους σας και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους γονείς σας και τον Σύλλογο Γονέων, ο οποίος παίζει πάντα έναν ενεργό ρόλο, μαζί με το διδακτικό προσωπικό και μαζί με τον Δήμαρχο, έτσι ώστε το σχολείο αυτό να γίνεται ακόμα καλύτερο.

Και τελειώνοντας, να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη: θέλω να κάνουμε μία συμφωνία, και αναφέρομαι ειδικά στα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά τα οποία μπορεί να έχετε ήδη κινητό τηλέφωνο, να συμφωνήσουμε ότι την ώρα που είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα. Να το συμφωνήσουμε αυτό; Θα το συμφωνήσουμε και να μας βοηθήσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοι σε αυτή την κατεύθυνση.

Να είστε καλά, ευχαριστώ πάρα πολύ, να έχετε μια καλή χρονιά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους δασκάλους, τα παιδιά και τους μαθητές.

«Αντηχώντας όσα είπε ο Πρωθυπουργός, είμαστε εδώ στη Γλυφάδα γιατί η δουλειά που έχει κάνει ο Δήμος Γλυφάδας, ο Δήμαρχος, στις σχολικές υποδομές είναι αυτό που θέλουμε να δούμε να γίνεται σε όλη τη χώρα μέσα από το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”. Θα επενδύσουμε στα σχολεία μας. Κάθε χρόνο θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι, με περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς, με καλύτερες σχολικές υποδομές. Να ξέρετε ότι είστε η μεγαλύτερή μας επένδυση για το μέλλον», επισήμανε από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Είναι μεγάλη τιμή να σας φιλοξενούμε σήμερα εδώ, στον αγιασμό των σχολείων μας. Την ψυχή μας καταθέτουμε, την καρδιά μας για τα παιδιά μας, καθημερινά στην πόλη μας. Πρώτα απ’ όλα για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς αλλά και για τους χώρους που παίζουν τα παιδιά, για τους χώρους που αθλούνται τα παιδιά», σημείωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, δασκάλους και γονείς καθώς και να ενημερωθεί από τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας Μαρουσώ Χανιώτη για τα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο, το οποίο εφαρμόζει την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου από την περίοδο 2021-22.

Πιερρακάκης: Θα επενδύσουμε στα σχολεία μας - Κάθε χρόνο θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι

«Αντηχώντας όσα είπε ο Πρωθυπουργός, είμαστε εδώ στη Γλυφάδα γιατί η δουλειά που έχει κάνει ο Δήμος Γλυφάδας, ο Δήμαρχος, στις σχολικές υποδομές είναι αυτό που θέλουμε να δούμε να γίνεται σε όλη τη χώρα μέσα από το πρόγραμμα 'Μαριέττα Γιαννάκου'.

Θα επενδύσουμε στα σχολεία μας. Κάθε χρόνο θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι, με περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς, με καλύτερες σχολικές υποδομές. Να ξέρετε ότι είστε η μεγαλύτερή μας επένδυση για το μέλλον», επισήμανε από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στο Tik Tok

Τις δέκα μεγάλες αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο που ανάρτησε στο TikTok.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην αύξηση του διδακτικού προσωπικού, στις αυτόνομες τάξεις στις ακριτικές περιοχές, στους διαδραστικούς πίνακες, στην εφαρμογή του eparents, στον κανονισμό λειτουργίας των σχολείων, στις δράσεις για την ενδοσχολική βια, στο ψηφιακό φροντιστήριο, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην πληροφορική και στα κινητά που όπως αναφέρει μένουν στην τσάντα.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ως πρώτη αλλαγή ότι φέτος η χρονιά ξεκινάει με 10.000 παραπάνω μόνιμο διδακτικό προσωπικό και 20.000 αναπληρωτές στην παράλληλη στήριξη, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει δοθεί μέχρι σήμερα.

Δεύτερη αλλαγή είναι η δημιουργία των αυτόνομων τάξεων στις ακριτικές περιοχές. Πολύ μικρά νησιά αποκτούν σχολεία με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τα βασικά μαθήματα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Μικρά νησιά όπως η Γαύδος και οι Αρκιοί αποκτούν σχολεία με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τα βασικά μαθήματα σε συνδυασμό με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα.

Τρίτη αλλαγή, το μάθημα θα γίνεται με τους 40.000 διαδραστικούς πίνακες που θα εγκατασταθούν ως το τέλος του 2024 σε όλες τις τάξεις από την Πέμπτη Δημοτικού εως την Τρίτη Λυκείου. Ήδη 8 στα 10 σχολεία διαθέτουν τέτοιους διαδραστικούς πίνακες .

Τέταρτη αλλαγή, οι γονείς μέσα από την εφαρμογή eparents θα μπορούν να παρακολουθούν βαθμούς και απουσίες.

Πέμπτη, ο νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων που υποχρεώνει τους γονείς να αποκαταστήσουν από την τσέπη τους τη ζημιά που θα προκαλέσει ο μαθητής.

Έκτη, η εκκίνηση των δράσεων του ενεργού πολίτη για την ενδοσχολική βία και το περιβάλλον.

Έβδομη, το ψηφιακό φροντιστήριο για 120,000 μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

Όγδοη, η ατομική συμβουλευτική στους μαθητές της Α’ Λυκείου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ένατη, η έμφαση στην πληροφορική και η επικαιροποίηση του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων στο Γυμνάσιο.

Δέκατη αλλαγή, είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί. κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου το κινητό στην τσάντα.