ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Δούκας: Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να γίνει πρωθυπουργός - Το σχόλιο για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χάρης Δούκας.

EUROKINISSI

Απομένει κάτι λιγότερο από ένα μήνα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και μία ημέρα μετά την επισημοποίηση των έξι υποψηφίων, οι οποίοι κατέθεσαν τις απαραίτητες υπογραφές στήριξής τους, ο Χάρης Δούκας, παραχώρησε συνέντευξη γύρω από την εκλογική διαδικασία.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι για δευτερότριτους ρόλους, αλλά για ρόλο πρωταγωνιστή και τη διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε ο Χάρης Δούκας.

Για κρίσιμη και ιστορική εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Χάρης Δούκας. Όπως είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, θέλει «ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΟΣΚ να γίνει πρωθυπουργός», υπογραμμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι για δευτερότριτους ρόλους, αλλά για ρόλο πρωταγωνιστή και για τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Το κόμμα ήταν κλειστό», είπε, υπογραμμίζοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρξει μια δημοκρατική έκρηξη. «Πρέπει να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο της επιβίωσης και να ανοίξουμε έναν νέο, αυτόν της υπέρβασης», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Κάνουμε έναν αγώνα. Η προσπάθεια είναι να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που θα κυβερνήσει. Οι συνεργάτες μου, μού είπαν ότι οι υπογραφές των μελών και φίλων ήταν 20.762. Χρωστώ ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σε όλους όσοι υποστήριξαν τη δική μου υποψηφιότητα και συνολικά όλους τους φίλους του ΠΑΣΟΚ».

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Δούκας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά είπε πως ο ίδιος δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στη συνεργασία σε επίπεδο βάσης. «Θέλω να ενεργοποιήσω και να κινητοποιήσω πολίτες». «Απευθύνομαι», είπε, «σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες να έρθουν μαζί μας. Αλλά θέλουμε στρατιώτες στην πρώτη γραμμή, όχι στρατηγούς. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που παλεύουν».

Όταν ρωτήθηκε εκ νέου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Δούκας τόνισε πως «όταν θα έρθουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. με την εκλογή νέου προέδρου) θα μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα». «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε. Σημείωσε δε πως «η συνεργασία είναι σημαντική, αλλά θα πρέπει να συγκεκριμένη κατεύθυνση, ένα προοδευτικό πρόσημο που θα αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανισότητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης