ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα Δούκα έναντι Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο - Όλα τα σενάρια

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα Δούκα έναντι Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο - Όλα τα σενάρια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Χάρη Δούκα

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις εκλογές για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρον παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για τις προθέσεις των ψηφοφόρων, καθώς στον πρώτο γύρο ο Χάρης Δούκας προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Political, στον πρώτο γύρο ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του σημερινού προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη. Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να φαίνεται να χάνει και από τον Χάρη Δούκα και από τον Παύλο Γερουλάνο και να κερδίζει μόνο την Άννα Διαμαντοπούλου αν και εφόσον βρεθούν απέναντι.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο: «Σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για εκλογή Προέδρου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε;», προκύπτει το ακόλουθο αποτέλεσμα: Ο Χ. Δούκας έρχεται πρώτος με ποσοστό 27,6%, δεύτερος ο Ν. Ανδρουλάκης με 21,1%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 18,6% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Κανελλάκης.

pasok.jpg

Τα τρία σενάρια για τον επαναληπτικό γύρο

Μάχη Ανδρουλάκη – Δούκα

«Στην περίπτωση 2ου γύρου, μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για Πρόεδρο;», οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον Χάρη Δούκα με ποσοστό 44,4% με το Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται δέκα μονάδες πίσω στο 33,5%, ενώ ένα ποσοστό 13,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Μάχη Ανδρουλάκη – Γερουλάνου

Και σε αυτό το σενάριο, η έρευνα της Interview δείχνει ότι ο σημερινός πρόεδρος χάνει και από τον κ. Γερουλάνο, ο οποίος πιάνει το αρκετά μεγάλο ποσοστό του 45,2% αφήνοντας πίσω τον κ. Ανδρουλάκη στο 28,6% με τους αναποφάσιστους στο 12,9%.

Μάχη Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου

Στο υποθετικό σενάριο που η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ καταφέρει να περάσει στον 2ο γύρο, ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να την κερδίζει. Στο ερώτημα: «Μεταξύ Ανδρουλάκη και Διαμαντοπούλου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για Πρόεδρο;», οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον κ. Ανδρουλάκη με ποσοστό 41,9% έναντι 26,3 στην κυρία Διαμαντοπούλου και τους αναποφάσιστους να κινούνται στο 12,8%.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής

Την αίτηση υποψηφιότητάς τους συνοδευόμενη από υπογραφές μελών κατέθεσαν οι:

1. Ανδρουλάκης Νίκος: 171 υπογραφές μελών ΚΠΕ και 24.810 υπογραφές μελών
2. Γερουλάνος Παύλος: 7.962 υπογραφές μελών
3. Γιαννακοπούλου Νάντια: 8.286 υπογραφές μελών
4. Διαμαντοπούλου Άννα: 7.000 υπογραφές μελών
5. Δούκας Χάρης: 100 υπογραφές μελών ΚΠΕ
6. Κατρίνης Μιχάλης: 14.001 υπογραφές μελών