ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές στις 3 Νοέμβρη προτείνουν οι «Κασσελακικοί» - Συμφωνεί ο Πολάκης, διαφωνούν οι «100»

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Παύλος Πολάκης

INTIME NEWS

Την 3η Νοεμβρίου προτείνουν ως ημέρα διεξαγωγής εκλογών για ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τα «Κασσελακικά» μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, με τον υποψήφιο για την προεδρία, Παύλο Πολάκη να δηλώνει πως συμφωνεί. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, τα μέλη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη προτείνουν συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 21 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου συνέδριο χωρίς την εκλογή νέων συνέδρων.

Στις δύο αυτές ημερομηνίες που αποτελούν «πρόβα» για τις «γραμμές» που θα αναπτυχθούν στον εσωτερικό διάλογο του κόμματος, ο βουλευτής Χανίων συμφωνεί να μην διεξαχθεί διαρκές συνέδριο, χωρίς δηλαδή την εκλογή νέων συνέδρων και με μόνο θέμα την επικύρωση υποψηφιοτήτων, αντιτείνοντας αυτό να πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Διαφωνούν οι «100» με τις ημερομηνίες

Οι «100» προτείνουν να γίνει στις 3 Νοεμβρίου εκλογή συνέδρων, συνέδριο στις 7 Νοεμβρίου (καταστατικό και πολιτικών θέσεων κι επικύρωσης υποψηφιοτήτων), να εκλεγεί νέα Επιτροπή Καταστατικού και να γίνει φουλ προσυνεδριακος διάλογος.

Ο πρώτος γύρος προτείνουν να γίνει την 1η Δεκεμβρίου και ο δεύτερος 7 Δεκεμβρίου.

«Τα χρονοδιαγράμματα αυτά δεν μπορούν να τηρηθούν», ισχυρίζονται οι Κασσελακικοί.

Οι «100» λένε όχι στις «fast track» διαδικασίες.

Αυτές είναι και οι εισηγήσεις που θα τεθούν υπόψη της Κεντρικής Επιτροπής το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/9), η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση.

Τι προβλέπει το καταστατικό

Το καταστατικό προβλέπει εκλογές εντός τριών μηνών από την στιγμή που ένας πρόεδρος κηρύσσεται «έκπτωτος», συνεπώς οι αρχές Δεκεμβρίου είναι το απώτατο χρονικό όριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης