ΕΛΛΑΔΑ

Πολάκης από ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές το αργότερο αρχές Νοεμβρίου - Ο Κασσελάκης μπορεί να είναι υποψήφιος

Πολάκης από ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές το αργότερο αρχές Νοεμβρίου - Ο Κασσελάκης μπορεί να είναι υποψήφιος

Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Νοεμβρίου προσδιόρισε το μεσημέρι της Τρίτης (10/9), ο Παύλος Πολάκης, λίγο πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Θεωρώ ότι το τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί και να κλείσει γρήγορα με την έκφραση της γνώμης των μελών του και όλου του κόσμου που πιστεύω ότι θα συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι «το πρώτο καθήκον είναι να οργανώσουμε την πάλη για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σχετικά με την προτεινόμενη ημερομηνία εκλογών νέας ηγεσίας, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν το αργότερο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. «Δεν έχουμε περιθώριο να πάμε παραπέρα. Το παραπέρα σημαίνει κατάσταση παραλυτική», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι εκ νέου υποψήφιος απάντησε: «Γιατί να μην είναι; Φυσικά και μπορεί να είναι. Αυτές οι ακρότητες που ακούγονται και οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι υποβολιμιαίες, δεν είναι η πραγματική κατάσταση». «Αλλά εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει δημοσκόπηση για να φτιάξει άλλο κόμμα. Ελπίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη. Τέταρτη κατά σειρά, η Βούλα Κεχαγιά που παραιτήθηκε από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για τον οδικό χάρτη

Στο μεταξύ, η Πολιτική Γραμματεία θα επιχειρήσει να δείξει έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα στον ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο, το χρονοδιάγραμμα μέχρι την προεδρική εκλογή. Αναμένεται να παραπέμψει στην Κεντρική Επιτροπή, που θα συγκληθεί σε δύο εβδομάδες ώστε να οργανώσει το συνέδριο που θα επικυρώσει τη διαδικασία για εκλογή νέου προέδρου.

Δεύτερο θέμα που απασχολεί τη συνεδρίαση, είναι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ που όπως είναι γνωστό θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκο Παππά.