ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης κατά Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: «Θα μας είχατε κλείσει όλους φυλακή μόνη σας»

Φλωρίδης κατά Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: «Θα μας είχατε κλείσει όλους φυλακή μόνη σας»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSΙ

Την σφοδρή κατηγορία για αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική στάση απηύθυνε από την Ολομέλεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επίσης καταλόγισε στην ίδια και σε όσους μιλούν για σπουδή της κυβέρνησης να οριστεί γρήγορα η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών, ότι στην ουσία δεν επιθυμούν να συμβεί αυτό, για να εκμεταλλεύονται πολιτικά ες αεί τον πόνο των συγγενών.

Ο κ. Φλωρίδης, απάντησε εξάλλου στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, όταν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πέσει με κρότο, λέγοντας σε σκωπτικό τόνο: «Ο μόνος κρότος που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι αυτός που κάνετε όλοι μαζί και το κόμμα στο οποίο ανήκατε.

Είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που ήσασταν όλοι και πέφτει και διαλύεται. Η κυβέρνηση αυτή έχει μια συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα 158 βουλευτών γι αυτό αφήστε τους κρότους και δείτε τα προβλήματα σας».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απευθύνθηκε ιδιαιτέρως στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία μίλησε για παρέμβαση της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη προκειμένου να γίνει γρήγορα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, λέγοντας: «Αποκαλύφθηκε ότι δεν θέλετε να γίνει γρήγορα η δίκη των Τεμπών διότι εκμεταλλεύεστε πολιτικά μακροχρονίως τον αληθινό πόνο των συγγενών και τίποτα άλλο.

Οτιδήποτε κάνουμε ώστε να γίνει η δίκη αυτή γρήγορα σας βρίσκει αντίθετους» είπε και ξεκαθάρισε ότι όταν τελειώσει ο ανακριτής και προτείνει ο εισαγγελέας μπορεί να γίνει γρήγορα η δίκη. Επισήμανε πως πρέπει να μάθει ο κόσμος τα αληθινά κίνητρα της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ότι στην ουσία δεν θέλει να γίνει η δίκη και «βεβαίως δεν θέλει να γίνει στη Λάρισα η δίκη».

«Σήμερα ως ο ανώτατος εισαγγελέας του κράτους αποφασίσατε και παραγγείλατε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρωθυπουργού και διαφόρων υπουργών ενώ στο πολίτευμα που έχετε στο μυαλό σας θέλετε η Βουλή να αποτελείται μόνο από εσάς.

Να κάνετε δηλαδή ως μονομελή Βουλή την παραπομπή σε μονομελές δικαστήριο, που θα αποτελείται μόνο από εσάς.

Η χώρα όμας έχει δημοκρατικό πολίτευμα, έχει Σύνταγμα, που λέει πως γίνονται αυτά και η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής και μόνο, αφού προηγουμένως έχει πάρει την πλειοψηφία στον ελληνικό λαό», ανέφερε απευθυνόμενος προς την κα Κωνσταντοπούλου.

«Θα μας είχατε κλείσει όλους φυλακή μόνη σας, ως Βουλή και ως δικαστήριο, αν μπορούσατε. Ε, δεν υπάρχει αυτό. Στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία και δεν έχουμε αυτούς με τις παντόφλες που είχατε φέρει εδώ για το χρέος της χώρας και τριγυρνούσατε (σ.σ .αναφέρεται στην συγκρότηση της Επιτροπής διαγραφής του χρέους εκ μέρους της ως πρόεδρος της Βουλής, υπό τον Ερικ Τουσέν) Συνειδητοποιήστε το αυτό” προσέθεσε προς την κα Κωνσταντοπούλου.

Με αιχμή δε, την πρωτοβουλία της, με την οποία συνέπλευσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, για ακρόαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, από την Βουλή σχετικώς με την απόφαση για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ο κ. Φλωρίδης μίλησε για «βαθύτατα αντισυνταγματική κι αντιδημοκρατική στάση» αφού – όπως τόνισε - ζητείται να έρθει στη Βουλή ο ανώτατος εισαγγελέας της χώρας για να τον εξετάσει γιατί πήρε αυτή την απόφαση και δεν πήρε μία άλλη. Μάλιστα ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε ότι το ισοδύναμο με αυτό είναι να αρχίσουν να καλούν οι δικαστές τους βουλευτές γιατί ψηφίζουν έτσι κι όχι αλλιώς.

«Αυτό είναι η συνταγματική εκτροπή, την οποία έχετε συνεχώς στο μυαλό σας, αλλά η Βουλή των Ελλήνων έχει άλλη δομή, έχει Κανονισμό και στη χώρα υπάρχουν νόμοι. Κατά συνέπεια αποκαλύπτεστε πόσο δεν σέβεστε το Σύνταγμα, πόσο δημοκρατική ήσαστε και πόσο θέλετε να μπορούσε η Ελλάδα να οδηγηθεί σε εκτροπή. Αλλά 3% έχετε, δεν έχετε 41% του ελληνικού λαού», συνέχισε.