ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικές σχέσεις: Δεν έχει αλλάξει ο πυρήνας του τουρκικού αναθεωρητισμού

Ταγίπ Ερντογάν και Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρελθοντική συνάντηση

INTIME NEWS

«Δεν είχα ποτέ αυταπάτες για τις δυσκολίες προσέγγισής μας με την Τουρκία» απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στην 88η ΔΕΘ.

«Αναγνωρίζω με σαφήνεια ότι ο πυρήνας του τουρκικού αναθεωρητισμού δεν έχει αλλάξει. Η ''Γαλάζια Πατρίδα'' παραμένει στο τραπέζι και συνιστά μία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Αυτό είναι ζήτημα που θα εξακολουθώ να το θέτω στον Ερντογάν» σημείωσε.

Τόνισε ακόμη πως αυτό «αποτελεί τη βασική δυσκολία για να μπορέσουμε να μπούμε στον πυρήνα της συζήτησης της μεγάλης μας διαφοράς που αφορά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

«Αν θεωρούσαμε ότι όλα βαίνουν καλώς με την Τουρκία δεν θα υπήρχε και η ανάγκη να επενδύσουμε τα σημαντικά ποσά που επενδύουμε στην ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας των ενόπλων δυνάμεων» απάντησε σχετικά με τα εξοπλιστικά.

Στήριξη της ελληνικής αμυντικής καινοτομίας

Υπογράμμισε ακόμη πως η κυβέρνηση αποδίδει σημασία στη στήριξη της ελληνικής αμυντικής καινοτομίας. «Το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας κάνει μία σοβαρή δουλειά για την αναβάθμιση της εγχώριας τεχνογνωσίας. Μπορούμε δηλαδή να εξοπλίζουμε τις παλιές μας φρεγάτες με αντι-drone συστήματα που είναι ελληνικής κατασκευής, τα οποία μας στοιχίζουν πολύ πιο φτηνά από αντίστοιχα συστήματα που έχουμε από το εξωτερικό» τόνισε.

«Προφανώς δρομολογούμε μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα, θέλουμε όμως ελληνική προστιθέμενη αξία και στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο οικοσύστημα των εταιρειών που ασχολούνται με θέματα άμυνας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης