ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Καραμανλή και Σαμαρά: Σεβαστή η γνώμη τους αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνώ

Μητσοτάκης για Καραμανλή και Σαμαρά: Σεβαστή η γνώμη τους αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνώ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την απουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από την ομιλία του στη ΔΕΘ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αρκετά είναι πλέον τα στελέχη της ΝΔ που διαφοροποιούνται από επιλογές της κυβέρνησης, κλήθηκε να σχολιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Κυριακής.

«Χθες πήρα παρουσίες και δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ δεν ήταν παρόντες στην ομιλία σας. Τελευταία επίσης, βλέπουμε στελέχη σας, βουλευτές, ακόμα και μέλη της κυβέρνησης να διαφοροποιούνται με κάποιες κυβερνητικές επιλογές.

Θέλω να σας ρωτήσω: με τους κυρίους Σαμαρά και Καραμανλή να απουσιάζουν από μια τόσο σημαντική ομιλία θεωρείτε ότι υπάρχει ζήτημα ενότητας στο κόμμα σας;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος απάντησε ως εξής:

«Η ΝΔ είναι και ισχυρή και ενωμένη. Έχουμε ειλικρινή σχέση με τους προκατόχους μου και έχουν το απεριόριστο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Σεβαστή η γνώμη τους αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνώ με αυτή», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε ένα κόμμα δημοκρατικό και συντεταγμένο που επιβάλλει από τα στελέχη μας και τους βουλευτές μας να στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτοί είναι οι κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», υπογράμμισε.

«Σε όσους ανησυχούν για την ενότητα της ΝΔ θα τους συνιστούσα να κοιτάξουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, η ΝΔ μια χαρά είναι», κατέληξε.