ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια «κεφάλια» ζητά ο Πολάκης για να υπάρξει συμβιβασμός - Τι θα κάνουν οι «87»

Ο Στέφανος Κασσελάκης εκτιμά πως η εσωκομματική αντιπολίτευση μπλοφάρει και πως δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ενώ εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν αποχωρήσεις ούτε και μετά το συνέδριο του Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι αποφασισμένος να μην πάει σε προεδρικές εκλογές, αφού, όπως είπε και στη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό του πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα και είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο.

Ο Παππάς ήταν η ... τρίτη επιλογή Κασσελάκη για την προεδρία της ΚΟ

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης- ιδίως τώρα που ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται απέναντι- είναι εξαρτημένος από το μηχανισμό του Νίκου Παππά από τη στιγμή που, όπως μας παραδέχονται και στελέχη που τον στηρίζουν, δεν φρόντισε όλο τον τελευταίο χρόνο να συγκροτήσει δικό του μηχανισμό.

Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, ο σημερινός επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν η τρίτη επιλογή του κ. Κασσελάκη γι’ αυτή τη θέση, έχοντας πρώτα δεχθεί τις απορρίψεις τόσο του Γιώργου Γαβρήλου όσο και της Ρένας Δούρου.

Τι θα κάνουν τελικά οι «87»

Από την πλευρά τους, οι «87» μας λένε πως «κωλοτούμπα» είναι να ρίχνει ο κ. Κασσελάκης στην αρχή το γάντι και να τους προκαλεί για πρόταση μομφής και χθες να υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η πλειοψηφία τους τάσσεται υπέρ της κατάθεσης πρότασης μομφής, ωστόσο δεν είναι ακόμα βέβαιο αν θα προτείνουν και υποψήφιο πρόεδρο.

Οι τελικές τους αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν απόψε.

Ποιος απέτρεψε την Όλγα Γεροβασίλη από την παραίτηση

Όπως μαθαίνουμε, επίσης, η Όλγα Γεροβασίλη είχε βρεθεί στα πρόθυρα της παραίτησης από την πολιτική και τα αξιώματά της, αλλά συγκρατήθηκε από συντρόφους της, προεξάρχοντος του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ποια «κεφάλια» ζητά ο Παύλος Πολάκης για να υπάρξει συμβιβασμός

Ως προς τον κ. Πολάκη, όσο δεν εκπληρώνονται οι όροι που έχει θέσει για συμβιβασμό δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Ο βουλευτής Χανίων, όπως μαθαίνουμε, έχει ζητήσει τα «κεφάλια» της γραμματέως, Ράνιας Σβίγκου, και του διευθυντή του γραφείου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, ενώ επιδιώκει και κομβική θέση στο κόμμα, όχι απαραιτήτως του γραμματέα.

Για το τελευταίο αξίωμα παίζει πολύ δυνατά το όνομα του Βαγγέλη Αποστολάκη το οποίο προκρίνει ο κ. Κασσελάκης.

Η αλλαγή ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ και η υπόθεση Σπίρτζη

Σε σχέση με τη δουλειά της Επιτροπής Καταστατικού, αναμενόταν να ολοκληρωνόταν αργά χθες το βράδυ, με εκκρεμότητα ωστόσο τα πιο επίμαχα άρθρα, αυτά δηλαδή που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της ονομασίας.

Όπως πληροφορούμαστε το επίθετο που αρέσει σε πολλούς στον τίτλο είναι το «προοδευτικός» και το ουσιαστικό που αρέσει λιγότερο το «Συνασπισμός» γιατί παραπέμπει στο κόμμα του 3%.

Αναφορικώς με τον Χρήστο Σπίρτζη, βρέθηκε ένας εύσχημος τρόπος για να μην «φορτωθεί» η Κεντρική Επιτροπή και τη δική του υπόθεση, μολονότι η τριμελής επιτροπή που είχε εξετάσει το φάκελό του πρότεινε τη διαγραφή του καθ' υπόδειξη, όπως ισχυρίζονται οι κακές γλώσσες, κορυφαίου συνεργάτη του κ. Κασσελάκη.

Τελικώς, επικράτησαν οι πιο ψύχραιμες φωνές που πρότειναν αναβολή για την επόμενη Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης