ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ: Μετρούν «κουκιά» προεδρικοί και «87» για να στήσουν κάλπες

Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ: Μετρούν «κουκιά» προεδρικοί και «87» για να στήσουν κάλπες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

Σε κλοιό πιέσεων για να προχωρήσει σε εκλογές βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , Στέφανος Κασσελάκης που αρνείται και δείχνει την Κεντρική Επιτροπή χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι τελικά θα αποφύγει τις κάλπες.

Στη συνεδρίαση της πολιτικής Γραμματείας, δέχθηκε επίθεση κατά ριπάς από όλα τα μέτωπα 48 ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Παύλος Πολάκης, Ολγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησαν από τον κ. Κασσελάκη να στήσει άμεσα κάλπες με δική του πρωτοβουλία.

«Πρόεδρε πήγαινε σε εκλογές γατί η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα. πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία για να πάμε σε κάλπες. Αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε υπάρχει το άλλο βήμα που γνωρίζετε», είπε ο Παύλος Πολάκης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής.

«Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, πρέπει να πάμε σε εκλογές, να αναλάβει ο πρόεδρος την ευθύνη, δεν μπορεί να συνεχίσουμε άλλο με αυτόν τον τρόπο», είπε σύμφωνα με πληροφορίες η Όλγα Γεροβασίλη.

«Ζήτησα να κατέβει στη βάση για εκλογές για να λυθεί το θέμα. Το κόμμα ρευστοποιείται και μικραίνει με ευθύνη της ηγεσίας. Πρέπει να πάμε σε εκλογή από τη βάση μας», είπε από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Υπάρχει πρόβλημα δεν μπορούμε να μην το βλέπουμε. Βρισκόμαστε ενώπιον της διάλυσης του κόμματος με πλήρη ευθύνη της ηγεσίας», είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Κασσελάκης: Κάντε μου πρόταση μομφής


«Κάντε μου πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρώντας σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έχει την πλειοψηφία των 151 μελών στην Κεντρική Επιτροπή.

Ωστόσο, ανησυχεί για το ενδεχόμενο οι διαφωνούντες αποχωρήσουν από το κόμμα, γεγονός που το έδειξε και στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας:

«Θεωρώ πως μια πρόταση μομφής στο πρόσωπο μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα. Δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας. Είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα απο το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο», είπε ο κ. Κασσελάκης σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, για την ενδεχόμενη κατάθεση πρότασης μομφής στο πρόσωπό του.

«Κάντε μου πρόταση μομφής στην ΚΕ. Θα είναι καταστροφικές οι εκλογές για το κόμμα», είπε ο Κασσελακης στο τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πηγές των «87» απαντώντας έτσι στον Πάυλο Πολάκη που ζήτησε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Να σημειωθεί ότι, η Κεντρική Επιτροπή έχει 300 μέλη και για να περάσει πρόταση μομφής χρειάζονται 151. Εάν τελικά γίνει πρόταση μορφής η διαδικασία προβλέπει ψηφοφορία και εάν γίνει δεκτή ανοίγει ο δρόμος για διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου για τη διαδικασία και τις υποψηφιότητες.

Πολάκης, Φάμελλος και Φαραντούρης είναι οι βουλευτές που πιθανά υποβάλλουν υποψιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καρφιά» Κασσελάκη σε Τσίπρα: «Όταν του έστελνα μηνύματα εκείνος τηρούσε σιγή ιχθυός»

«Ήμουν έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλες και όλους», φέρεται να είπε στην αρχή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε ότι «έναν χρόνο που βρίσκεται στη θέση του προέδρου θεωρεί ότι έναν ειλικρινής και έντιμος προς όλες και όλους».

Σε αυτό το σημείο εξήγησε ειδικότερα, ότι ήταν έντιμος και απέναντι σε εκείνους που αποχώρησαν από το κόμμα, «προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Αλέξη Χαρίτση, ακόμη και προς την Έφη Αχτσιόγλου στην οποία πρότεινε να αναλάβει όποια θέση επιθυμούσε, με στόχο για να πάει το κόμμα μπροστά».

Συνεχίζοντας, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι «ήταν έντιμος και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα».

Ειδικά για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ανέφερε ότι «ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, μετά την εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, του έστελνε μηνύματα για να συντονίσουν κοινές πρωτοβουλίες, όπως για τις γυναικοκτονίες αλλά εκείνος τηρούσε σιγή ιχθύος».

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς απόφαση η συνεδρίαση για Σπίρτζη – Τι συνέβη

Χωρίς να λάβει καμία απόφαση για τον Χρήστο Σπίρτζη έληξε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το απόγευμα της Πέμπτης.

Αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση για το θέμα να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπενίσης, αποφάσισε τη λήξη της συνεδρίασης επικαλούμενος ανάρτηση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Μπουλέκου, ο οποίος φέρεται να επικαλέστηκε ενημέρωση από μέλος της Επιτροπής πως θα λαμβανόταν απόφαση εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή για διαγραφή του κ. Σπίρτζη.


Αξίζει να σημειωθεί πως μέλη της Επιτροπής θεωρούν πως αυτή η αιτιολογία ήταν απλώς πρόφαση ώστε να μην επιβαρυνθεί η Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, όπου αναμένεται και κατάθεση πρότασης μομφής σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, και με αυτό το θέμα.

Κάποιοι, μάλιστα, ισχυρίζονται πως έληξε με αυτόν τον τρόπο η συνεδρίαση γιατί διαφαινόταν πως δεν θα υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία των δέκα στους 15 για να ληφθεί εισήγηση διαγραφής του πρώην υπουργού.