ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βαφτίσια» στον ΣΥΡΙΖΑ από Κασσελάκη: Νέο όνομα και σαρωτικές αλλαγές ενόψει Συνεδρίου

ΝΙΚΟΣ ΡΑΖΗΣ / CNN GREECE

Σαρωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δρομολογεί ο προέδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Αυτήν την ώρα, ανοίγει τα χαρτιά του στην εισήγησή του, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του κόμματος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχουν πληροφορίες για εισηγήσεις από την πλευρά του προέδρου του κόμματος αναφορικά με την αλλαγή του καταστατικού, οι οποίες θα προβλέπουν:

  • Πρώτον, αλλαγή του ονόματος του κόμματος.
  • Δεύτερον, ασυμβίβαστο. Οι βουλευτές δεν θα είναι στα κομματικά όργανα, θα έχουν δυνατότητα για τρεις θητείες να εκλεγούν. Αν θέλει κάποιος να εκλεγεί για μια ακόμα θητεία θα πρέπει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια.
  • Επίσης, τα μέλη αποφασίζουν για την γραμμή του κόμματος και για τα ψηφοδέλτια, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν μόνο στο εθνικό συμβούλιο. Σημειωτέον το Εθνικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 151 μέλη.



Παράλληλα, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές και μετέχει σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες πριν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης