«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργάτες Κασσελάκη για Πολάκη: «Εξέτισε την ποινή του και επέστρεψε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ»

Συνεργάτες Κασσελάκη για Πολάκη: «Εξέτισε την ποινή του και επέστρεψε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον βουλευτή Χανίων INTIME NEWS / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

«Εξέτισε την ποινή του κι επέστρεψε», ισχυρίζονται στο CNN Greece συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη για τον Παύλο Πολάκη, υπογραμμίζοντας πως η επανένταξη του βουλευτή Χανίων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι προϊόν συναλλαγής.

Παραπέμπουν, μάλιστα, και στην πρωινή (Τρίτη) δήλωση του «αψύ Κρητικού» με την οποία επέμεινε στις θέσεις του για να αποδείξουν του λόγου τους το αληθές.

Την ίδια ώρα, διαψεύδουν πως προέρχονταν από την πλευρά τους διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Πολάκης θα επανερχόταν στην Κ.Ο. μόνο αν ζητούσε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

«Ποτέ ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έθεσε μία τέτοια προϋπόθεση», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ίδια την απόφαση, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μας λένε πως η πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που αιφνιδίασε άπαντες στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία πλην ελαχίστων δεν αποσκοπεί τόσο στον άμεσο κατευνασμό του κ. Πολάκη όσο σε αυτόν των πολακικών βουλευτών, στελεχών και, κυρίως, μελών του κόμματος.

«Προφανώς κι ο Στέφανος δεν ανέμενε ο Παύλος να του δώσει γη και ύδωρ σαν να μην συνέβη τίποτα. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, κατευνάζεται ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης του κόμματος που είχε δυσφορήσει με τη διαγραφή Πολάκη και το οποίο είχε αποστασιοποιηθεί από τον κ. Κασσελάκη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως ο βουλευτής Χανίων είχε πληροφορηθεί από χθες την απόφαση Κασσελάκη μέσω επικοινωνίας που είχε με τον επικεφαλής της Κ.Ο. Νίκο Παππά.

Δεν κάνει πίσω ο Πολάκης

Όπως γράφαμε, πάντως, και το πρωί (διαβάστε εδώ), ο κ. Πολάκης δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, θα ασκήσει αυστηρή κριτική στην ηγεσία Κασσελάκη κι αν ο τελευταίος δεν σηκώσει το γάντι και δεν οδηγήσει το κόμμα σε προεδρικές εκλογές θα υποβάλει πρόταση μομφής σε βάρος του.

Στο μεταξύ, νέος γύρος εσωστρέφειας αναμένεται το απόγευμα με τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας (στις 18:00) που θα επιληφθεί τς υπόθεσης Χρήστου Σπίρτζη, καθώς και της Επιτροπής Καταστατικού, στις 19:00.

Όσον αφορά τον πρώην υπουργό, πολύ δύσκολα θα εγκριθεί μία εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή που δεν θα περιέχει τις λέξεις «διαγραφή» ή «αναστολή ιδιότητας μέλους».

Σε σχέση, επίσης, με τις καταστατικές αλλαγές, οι «87» στηλιτεύουν το ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καταθέσει τις δικές του προτάσεις, κατηγορώντας τον πως κρύβεται πίσω από προτάσεις στελεχών και μελών που οδηγούν, ανάμεσα σε άλλα, σε διάλυση των κομματικών οργάνων και στην εξουσιοδότηση στον πρόεδρο να διαγράφει χωρίς προηγούμενη έγκριση της Επιτροπής Δεοντολογίας ή της Κεντρικής Επιτροπής.